Otomobil piyasasında bahar hareketliliği

Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ve tatil döneminin yaklaşmasıyla özellikle ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşandığı gözlendi.

 Satış uzmanları, ikinci el otomobil talebinin arttığını ve fiyatlarının yükselebileceğini ifade ederek, araç almayı düşünenlere, ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan satış uzmanları, ithal edilen sıfır kilometre araç fiyatlarının kurdaki artış nedeniyle yükseldiğini, ikinci el otomobil piyasasının da bu durumdan etkilendiğini söyledi.

Geç kalmayın

Vatandaşların yazın tatile kendi araçlarıyla gitmek istediğini belirten uzmanlar, bundan dolayı yaz aylarında otomobil talebinin arttığını kaydederek, araç almayı düşünen vatandaşlara geç kalmamaları tavsiyesinde bulundu.

İnternetteki sahte ilanlara dikkat

İnternet üzerinden satışa sunulan araçlar konusunda da uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle son dönemlerde bazı kötü niyetli kişilerin "sahte ilanlar" ile dolandırıcılık yaptığına dikkati çekti.

Aracı görmeden veya herhangi bir servise kontrol ettirmeden ödeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, normalde yüksek fiyatlı bir otomobilin cüzi miktarla ilan verildiğini, böylece gerçekte olmayan araç için kapora toplandığını kaydetti.

Çeşitli kanallardan araca ilişkin hasar kaydının sorgulanması gerektiğine de dikkati çeken uzmanlar, böylece daha sonra yaşanacak kötü sürprizlerin önüne geçilebileceğine işaret etti.

Boyasız ve parçası değişmemiş  araçlar tercih sebebi

Özellikle kaza yapmamış araçların tercih edildiğini belirten uzmanlar, kazasız, boyasız ve parça değişimi yapılmamış araçların fiyatının diğerlerine göre daha yüksek olduğunu belirttiler.

Ayrıca İkinci el satın alırken aracın yetkili servis bakım kayıtlarının olması da diğer bir tercih sebebi olduğu kaydedildi.

Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme