OSB'nin değeri 3 kat arttı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan 14. Olağan Mali Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara yanıt vererek, 'Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyar 900 milyon TL'lik değerini 5 milyar 700 milyon yaptık. Hedefimiz 2023'te 7 milyar dolara koşmaktır' dedi.

 Gerçekleştirilen genel kurula, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ile sanayiciler katıldı.

İddialara yanıt verdi

Genel Kurul’da söz alan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, geçtiğimiz günlerde bir takım iddialar ortaya atan sanayici Mustafa Özgür Kılıçarslan’a cevap vererek, kendilerinden önce eski yönetimin eleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Nursaçan; iddia edilen 40 milyon TL azalmanın olmadığını, tam aksine şuanki hazır değerler toplamının 97 milyon 170 bin 300 TL olduğunu söyledi.

“Teslim aldığımız güne göre yapılan 68 milyonluk yatırım ve harcamalara rağmen, kaynaklarımızı verimli kullandığımız için bugün 5 milyon TL fazla vermekteyiz” diyen Nursaçan, “OSB’de mevcut personel sayısının abartıldığı iddia edilmektedir. Göreve geldiğimizde 128 personel vardı. Ancak itfaiye birimimizin güçlendirilmesi neticesinde 10 personel takviyesi, taşeron bünyesinde çalışan ve zaten maaş, prim vb. tüm giderleri OSB tarafından karşılanmakta olan 9 personel kadromuza dahil edilmiştir. Sanayicimize daha kaliteli hizmet verebilmek için yeni oluşturulan Beyaz Masa birimine 3, Makine İkmal birimimize 8, Fen İşler birimimize de 6 olmak üzere nitelikli personel alımına gidilmiştir” şeklinde konuştu.


“2023’te ihracatta 7 milyar hedefliyoruz”

Göreve geldiklerinde Organize Sanayi Bölgesi’nin değerinin 1 milyar 900 milyon TL olduğunu dile getiren Nursaçan, şu anki değerinin ise 5 milyar 700 milyon olduğunu söyledi.

Hedeflerinin ihracatta 7 milyar dolar olduğunu ifade eden Nursaçan; “Şunu da söylemenizi isterdim. Madem sanayicimizi o kadar seviyorsunuz; biz göreve geldiğimizde Organize Sanayi Bölgesi’nin değeri 1 milyar 900 milyon idi. Biz göreve geldikten sonra ne oldu biliyor musunuz? Bugün Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin değeri 5 milyar 700 milyon TL oldu. Ben OSB olarak 67 milyon TL yatırım yapmışım, sizi insafa davet ediyorum. İtfaiye teşkilatı ihtiyacı karşılayamaz halde idi. Ekibi olmayan, aleti olmayan bir sistem hakimdi. Şu anda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne günde 22 bin adet araç giriyor, hangi saatte, hangi araç girdi çıktı izlenmekte. Niye bunlara bakıp incelemiyorsunuz. Eski camimiz akıyordu, sıkıntıları vardı, biz geldik ve olması gereken hale getirdik. Bizim hedefimiz Devletimizin koymuş olduğu 2023 hedeflerinde ihracatta 7 milyar dolara koşmaktır. Siz kitapçığa bakarken aynı zamanda bizim web sayfamıza girseydiniz 13. Yüzyılda Selçuklu İmparatorluğu döneminde Pınarbaşı’nın Yabanlu Pazarı’nın Pazarören’de kurulduğunu, 13. yüzyılda uluslararası fuarının nasıl yapıldığını görürdünüz. Adı çıkmış ‘Kayserili işini bilir’ diye. Kayserili kendi işini çok iyi bilir. Ama bugün geldiğimiz noktada Konya’nın, Gaziantep’in, Adana’nın ihracatının altındayız” diye konuştu.

Ucuz elektrik müjdesi

Başkan Tahir Nursaçan, yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “Sanayicimiz 01 Nisan 2016’dan itibaren enerjiyi yüzde 12.75 daha ucuz kullanacak” dedi.

Ardından,19 maddeden ibaret Genel Kurul maddeleri üzerinde değerlendirmeler yapılarak maddeler oylandı ve kabul edildi.

Elitaş: Türkiye 6 yılda 5,1 büyümeyi gerçekleştirdi


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise genel kurulda yaptığı konuşmada Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğundan günümüze gelene kadar kendisini geliştirerek, parselde Türkiye’nin en büyük Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi.

Elitaş, “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar önce müteşebbis üyesi olarak görev yaptığım, katılımcı olarak bulunduğum Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye ekonomisine katkı sağlayan birisi olarak ve bugün Kayseri’nin gelişmesinde, Türkiye’nin gelişmesinde büyük katkı sağlayan sanayici olmanın zevkini, gururunu yaşayarak siz değerli sanayicilerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk yaşıyorum. İlk defa bugün geçmişe doğru baktığımızda 1970’lerin ikinci yarısından itibaren kurulan bir Organize Sanayi Bölgesi. O günden bu tarafa geldikçe Türkiye’de örnek olarak gösterilen bir sanayi bölgesi. 1980’lerin ilk yarısından itibaren yeni yeni atak yapmaya başlayan ama 1983 yılında ilk defa temelini attığımız Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimizde 6. fabrikayı açtık. Bizden önce açılan fabrikalar faaliyetteydi, biz de 6. fabrika olarak temel atmıştık. O günden sonra gelen süre içerisinde 2002-2003 yılına kadar Organize Sanayi Bölgesi’nde hibeler kazandı. Ne zaman ki 2002’de Türkiye’ye huzur ve istikrar geldi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi de kendine geldi. 2004 yılından itibaren ki tarihe geçmiş aynı anda 141 temel atmanın başarısını ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanlığı olarak sanayiciye teşvikler verildiğini ve sanayicilerin bunu değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Elitaş şunları söyledi:

 “Ekonomi Bakanlığı olarak sanayinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, sanayicinin heyecanını harekete geçirmek için kurulmuş bir bakanlığız. Ekonomi Bakanlığı’nın vermiş olduğu önemli teşvikler var. Ekonomi Bakanlığı olarak hem yatırım, hem ihracat konusunda bazı eksikliklerin var olduğunu gördük. Onun üzerine odalar birliği başkanımızla aldığımız karar gereğince en yakın zamanda tüm Türkiye’deki sanayileşme yolunda ilerleyen illerimizle Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı işleri konusunda aydınlatıcı fikirler vermek üzere sanayicilerimizle yaptığımız toplantıda Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı toplantılarla sizlerle paylaşacaklar. Bu imkanlarla da en iyi şekilde faydalanacaksınız diye düşünüyorum. Faydalanmamız gerekiyor, çünkü Türkiye’nin üretmeye, büyümeye ihtiyacı var. 2008 küresel krizin başladığında dünya ekonomisinin nereye gideceği endişesi varken Türkiye teğet geçti hamdolsun. En yakın komşumuz Yunanistan, İtalya, İspanya gibi Avrupa’nın en büyük yerlerinde kriz devam ederken Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. 6 yıldır 5,1 büyümeyi gerçekleştirmiş Türkiye ekonomisi ile karşı karşıyayız. Gayretlerimiz devam ediyor.”

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme