OSB 40 yılın hikayesini kitaplaştırdı

Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından Kayseri'nin tanıtımına destek olmak için 'Ticaret şehrinden sanayi şehrine geçişin hikayesi'adlı eser yayınlandı.

Kentimizde sanayinin gelişmesi adına birbirinden farklı projelere imza atan Organize Sanayi Bölgesi yönetimi bir yandan da eğitim kültür faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Daha önce birçok kitap çıkararak eğitime tam destek veren OSB yönetimi  “40. Yılında Kayseri OSB/Ticaret şehrinden sanayi şehrine geçişin hikayesi” ismini taşıyan kitabı yayınladı.
Yazarlığını Muhsin İlyas Subaşı’nın yaptığı kitapta Kayseri tarihi öncesiyle ve sonrasıyla detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca tanınmış iş adamlarının hayatı da kitapta yer alan detaylar arasında.
Toplam 632 sayfadan oluşan ve 13. bölüme ayrılan eşsiz eserde, “Şehrin tarihi, Kayseri’nin M.S. tarihi, Selçuklu döneminde Kayseri, Osmanlı döneminde Kayseri, Tarihi eserler, Fermanlarda Kayseri sanayisi, Cumhuriyet döneminde Kayseri, OSB öncesi Kayseri sanayisi, Kayseri OSB’nin tarihçesi, Önde gidenler, Kayserili sanayisini önce Kayseri dışında büyüttü, Kayseri OSB üzerine düşünceler, OSB’ye hayat verenler ve büyütenler ne diyor?” gibi bölümler yer alıyor.
Haber: Ramazan KARAKUŞ
 
 
 
 
 

Bakmadan Geçme