Örgüt tarafından kandırıldılar'

Kayseri'de FETÖ adına toplantılar yapıp örgüte finans sağlayan eğitimci imamlar mahkemeye sevk edildi. Daha önce firarda olduğu bildirilen ancak teslim olan Aliye Boydak ve İlknur Özü'nün de aralarında bulunduğu şüphelilere vatandaş 'vatanı sattınız' diyerek tepki gösterdi. Akşam saatlerinde açıklama yapan Aliye Boydak'ın avukatları müvekkillerinin örgüt tarafından kandırıldığını iddia etti.

 Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ’nün eğitimci imamlarına karşı yapılan operasyonda adresinde bulunamadığı için firari sayılan iş adamı Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak ve İlknur Özü teslim oldu. Operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmış ve 13 kişi de firarda olduğu bildirilmişti. Boydak ve Özü’nün teslim olmasıyla gözaltındakilerin sayısı 15’e ulaşan şüpheliler, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi. 


FETÖ mensupları, Aliye Boydak, İlknur Özü, Abdullah Cihan, Ali Koç, Halit Şeker, İlhan Coşkun, Murat Fırat, Tekin Baydemir, Yasin İpek, Zafer Çetin, Bilal Karakuş, Mehmet Yıldız, Murat Temiz, Ömer Armutoğlu ve Yunus Bozkurt’a polis kordonunda adliyeye sevkleri sırasında çevrede bulunan vatandaşlar 'vatanı sattınız' diyerek tepki gösterdi.

Boydak'ın avukatları açıklama yaptı

Kayseri'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak'ın avukatları, "Kendisi kesinlikle firari olmamıştır ve herhangi bir yakalama işlemi de olmamıştır" açıklamasında bulundu. 
Gözaltına alınan 15 kişi ile birlikte doktor kontrolüne getirilen ve ardından adliyeye sevk edilen Aliye Boydak'ın avukatları, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Müvekkilimiz Sn. Aliye Boydak'la ilgili basında çıkan haberlere ilişkin konuyu aydınlatmak amacıyla bu açıklamayı yapmak gerekmiştir. Kendisi, hakkında verilmiş gözaltı kararını öğrenmesinin akabinde soruşturma makamlarına nerede olduğunun bilgisini vermiş, yeğeninin nikahı için gittiği İstanbul'dan Kayseri'ye derhal gelmiş, ifade vermek üzere avukatları ile birlikte Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etmiştir. Ardından da kolluk tarafından ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürülmüştür. Kendisi kesinlikle firari olmamıştır ve herhangi bir yakalama işlemi de olmamıştır.
Kendisi bizzat ifade verip, vatanımıza kasteden ihanet örgüt başı Fetullah Gülen'in örgütü FETÖ ile ilgili bildiklerini, kendisi gibi 'Allah Rızası' gayesi ile hareket eden iyi niyetli insanların dini duygularının nasıl istismar edildiğini, bu şebekenin kökünün kazınması noktasında devletimize yardımcı olmak amacıyla paylaşmıştır"

İHA

Bakmadan Geçme