Organik tarım sertifikasyon işlemleri sürüyor

Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü' projesi kapsamında İlimizde bulunan 13 ilçede Organik tarım sertifikasyon işlemleri ve saha kontrolleri yapıldı.

 Organik üreticisi 10 kat arttı

Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendislerinden Dr. Yeşim Bekyürek, yürütülen kontroller hakkında bilgi vererek, 2012 yılında 80 dekar alanda 7 üretici ile başladıkları organik tarım çalışmalarının 2016 yılında 2 bin 500 dekar alanda 70 üretici ile devam ettiğini söyledi.

Pazarlarda tüketiciye sunulacak

Üreticilerin elde ettikleri organik meyve ve sebzelerin kentimizde iki ayrı bölgede yer alan organik pazarda tüketicilerle buluşturulacağını belirten Yeşim Bekyürek,  amaçlarının ilerleyen yıllarda Kayseri'de organik tarımı daha hızlı bir ivmeyle artırmak olduğunu dile getirdi.

Kimyasal yok

Bekyürek, Organik ürünlerin tamamen kimyasal ilaç ve gübreden ayrı olarak üretildiğini ve tohumdan hasada kadar tüm süreçlerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sertifikasyon şirketleri tarafından denetlendiğini söyleyerek, vatandaşları 03 ağustosta Talas Yenidoğan’da, 07 ağustos ise Kocasinan Erciyesevler'de hizmete açılacak organik pazarlara davet etti.

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme