ORAN Sekreteri Taşçı istifa etti

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı, görevinden istifa etti. Taşçı, geçtiğimiz aylarda yaptığı basın açıklamasında Kayseri bürokrasisinin 'her şeye hayır' dediğini söyleyerek eleştirilerde bulunmuştu. ORAN'ın geçtiğimiz dönemlerde iyi yönetilmediğini de iddia eden Taşçı, yaptığı bu açıklamalardan dolayı hakkında karalama kampanyalarının yürütülebileceğini ileri sürmüştü. Bu açıklamaların Taşçı'yı istifaya götüren süreç olduğu düşünülüyor.

Her şey basın açıklaması ile başladı
Geçtiğimiz aylarda yapılan basın açıklamasında Kayseri’nin aslında taşra olmadığını ama karşılaştığı reflekslerin taşralı olduğu eleştirisinde bulunan Taşçı, “Kurumda geçmişte mobbing uygulanmış, 32 uzman kurumdan adeta kaçarak gitmiş. Kaynaklar doğru ve yerinde kullanılmamış.” ifadelerini kullanmıştı. Taşçı yaptığı bu açıklamanın ardından kendisi ile ilgili iftira ve karalama kampanyaları başlatılabileceğini dile getirmişti.
Taşçı hibelerin soruşturulmasını istedi
Kamil Taşçı görevde bulunduğu süreç içerisinde ajansın geçmişte yüklü miktarda hibe kullandırdığı projelerle ilgili söz konusu kurumlarda denetleme yapacağını bir yazıyla ilgili kurumlara bildirmişti. Taşçı’nın bu tavrı bazı çevreleri rahatsız etmişti.  15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre sonra müfettiş olarak görevlendirildiği belirtilen kişilerin ORAN’a gidip soruşturmaya ilişkin dosyayı istediği de iddia edilmişti.
İstifanın sebebi siyasi baskı mı?
Yaşanan bu gelişmeler sonrası Taşçı’nın gerçekleştirilen siyasi baskılar sebebiyle istifa ettiği düşünülüyor. İstifanın ardından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğini Vekaleten Ahmet Emin Kilci yürütmeye başladı.


Haber: Bünyamin Gültekin 
Fotoğraf: Ramazan Karakuş
 

Bakmadan Geçme