Önce şifa bulacak sonra dağıtacak

Kayseri'de doğuştan Skolyoz Hastalığı (Omurga eğriliği) olan 11 yaşındaki Tuğba Nur Aydın, çocukluğundan beri süren tedavisinin sonunda sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Bu gün 4. ameliyatına girecek olan Tuğba Nur Aydın, hayalindeki mesleğin doktorluk olduğunu söyledi. Şifa ararken, insanlara şifa dağıtmayı amaç eden koca yürekli küçük kızın ailesi ise maddi durumları nedeniyle tedavisini yaptırmakta zorlandıkları kızları için hayırseverlerden yardım bekliyor.

 Tomarza’nın Üçkonak Mahallesi’nde yaşayan inşaat işçisi  Cesur ve ev hanımı Sultan Aydın çiftinin 11 yaşındaki kızları Tuğba Nur Aydın, doğduğundan bu yana skolyoz hastalığı ile mücadele ediyor. Bugüne kadar 3 ameliyat geçiren ve bu gün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 4. ameliyatını geçirecek olan Tuğba Nur Aydın, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerden yardım istedi.
         Anne Sultan Aydın, doktorların kendilerine hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu söylediklerini belirterek hemşehrilerinden yardım istedi. Kızının okulunda başarılı bir öğrenci olduğunu fakat hastalığı nedeniyle zorluklar yaşadığını ifade eden Anne Aydın, “Kızımın iyileşmesini istiyorum. Tedavisi mümkün diyorlar, iki sene korseyle takip edelim, vidalarını çıkartalım diyorlar. 14-15 yaşında yeni bir operasyona geçirecek. Ondan sonra inşallah düzelecek. Bütün Kayserili hemşerilerimizin yardım ve desteğini bekliyorum. Maddi durumumuz olmadığı için başka doktorlara başvuramıyoruz. Kızım çok başarılı bir öğrenci, okulu taktir ve teşekkürlerle bitiriyor. Ama hastalığından dolayı okuluna devam etmekte zorlanıyor” ifadelerini kullandı.
Doktor olmak istiyor
         Sağlığına biran evvel kavuşmak istediğini söyleyen Tuğba Nur Aydın  “İyileşmek istiyorum, yardım bekliyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra yaşamım boyunca rahat yapamadığım ve hastalığımın engellediği her şeyi yapmak istiyorum. İnsanları çok seviyor ve yardım etmek istiyorum. Büyüyünce doktor olacağım. Yradıma muhtaç hastalara elimden geldiğince yardım edeceğim. Hatta maddi durumları olmayan hastalara ücretsiz tedavi yapacağım” diye konuştu.

Bakmadan Geçme