Önce Ahlak ve Maneviyat

'Önce ahlak ve maneviyat' çerçevesinde 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik faaliyetler yürüten Mirac Kültür Merkezi Çocuk Kulübü sorumlusu Zeliha Pumak ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Faydalı ve aynı zamanda gerekli gördüğümüz bu söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

 Sizleri tanıyabilir miyiz?

Biz Kayseri’de Mirac Kültür Merkezi olarak eğitim ve kültürel faaliyetler yürüten bir kuruluşuz. 2004 yılında dernek statüsünde çalışmalarımıza başladık. Ehli-sünnet vel cemaat inancı içerisinde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Mirac Kültür Merkezi neler yapar?

Biz şu parola ekseninde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz “Büyüklerine saygı için ayağa kalkan bir nesil” Mirac kadın ve erkek her yaş grubuna yönelik önce ahlak ve adalet içerikli bir eğitim programı düzenler. Ümmet bilincini ön planda tutar. 4-6 yaş grubundan başlamak üzere her yaş grubuna yönelik ihtiyaç duyulan şeyleri onlarla paylaşır.


4-6 yaş grubu dediniz. Boyutu nedir?

Çocuklara yönelik faaliyetlerimiz 10 yıldır sürmektedir. Bu konuda çok ciddi mesafe almış durumdayız. 4-6 yaş gurubu çocuklarımız eğitim ve öğretim dönemi içerisinde faaliyetlerini sürdürmekteler. 9 ay boyunca devam etmektedir. Hafta içi her gün sabah; 09.30 ile öğlen sonu; 15.00 arası eğitim alınmaktadır.


Müfredatınızda neler var?

Öncelikle çocuklarımızın kalpleri, zihinleri ve bedenlerinin bizlere bir emanet olduğunu düşünüyoruz. İnanç kodlarımıza aykırı olan her zaman ve davranış biçiminin israf olduğunu kabul ediyoruz. Çocuklarımızı TV Karşısında, internet başında ve oyunlarla oyalamak istemiyoruz. Çok ciddi temel İslami bilgiler içerisinde karakter eğitimi veriyoruz.

Eğer çocuğumuzun sağlık problemi yoksa 9 ay içerinde mutlaka Kur’an okumayı öğrenir. Duha suresinden Nas suresine kadar sureleri manalarıyla birlikte ezberlerler. Hz. Peygamberin hayatı eşliğinde hadis ve dua ezberleri beraberinde verilir. El becerisi ve davranış biçimi öğretilir. Ayrıca kendi seviyelerine yönelik insan vücudunun tanımı ve işleyişi; coğrafya (dünya ve yıldızlar)dersleri verilmektedir.



Sosyal faaliyetleriniz var mı?

Evet. Üstelik anneleri de bu işin içine katarak. Zaten oyun parkurumuz var. Bununla beraber dışarıdan sosyal faaliyet hizmetleri almaktayız. Örneğin at binme, havuz, hayvanat bahçesi ve çevreyi tanıma gibi... İsteyen anneler yetişkinler ders gruplarına katılabilmektedirler…

Sizlere nasıl ulaşılır?

Mirac’a gelip tanışarak ve kayıt yaptırarak. Kayıtlarımız şu an devam etmektedir. Adresimiz; Seyit Burhaneddin Bulvarı Talas Cd. NO: 34 Pabuccu Sürel Ap. Melikgazi/KAYSERİ Bilgi tlf. 0.352.221 46 80 – 0 507 282 24 94 www. Mirackultur.com

Teşekkür ederiz.

Biz teşekkür ederiz.

Söyleşi: Fatma Ural 

Bakmadan Geçme