Ömer Çelik'ten Abdullah Gül açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Soru üzerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün parti kurucu üyesi olmadığını ancak kurucu dinamiklerinden olduğunu söyleyen Çelik, MHP'deki gelişmeleri değerlendirirken, siyasi kulislerde çokça konuşulan meclisteki 5. Partinin MHP'den çıkacağını iddia etti.

 "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin kurucu listesinden çıkarıldığı iddialarının" sorulması üzerine Çelik, Gül’ün kurucular kurulu listesinde hiç olmadığını haberlere yansıyan listenin ise partinin internet sitesi güncellemesinden dolayı karışıklıktan kaynaklandığını söyledi. Çelik, "Bu haberlere şaşırıyoruz, çünkü haberlere yansıyan liste de, Ak Parti kurulurken İçişleri Bakanlığı'na verilen ‘Kurucular Kurulunda’ isimlerin yer aldığı bir listedir. O dönem milletvekili olanlar o listenin içinde yoktu. Dolayısıyla Sayın 11. Cumhurbaşkanımız parti kurulma aşamasında milletvekili olduğu için o listede yoktu. İnternet sitesi güncellenirken, arkadaşlar bazı yerlerde eski belediye başkanlarının isimlerinin yazıldığını, bazı yerlerde milletvekilleri listesinde karışıklık yapıldığını görürken, bütün bu bilgiler Genel sekreterliğimizden alınıyor. Bu, İçişleri Bakanlığımıza verilen kurucular kurulu listesi olduğu için orada Sayın 11. Cumhurbaşkanımız yok. Fakat, Sayın 11. Cumhurbaşkanımız, AK Parti kadrolarından çıkmış bir kadro olarak en önemli siyasi dinamiklerinden birisidir, AK Parti ile olan bağının gücü ve niteliği bu tartışmaya indirgenemez. Abdullah Gül bu siyasi hareketin kurucu dinamiklerinden, aktörlerinden birisi olmasıyla ilgili tartışma yapılması söz konusu olamaz" dedi. 

 

MHP'deki parti içi durum


MHP'deki son günlerde gelişen siyasi duruma ilişkin soru üzerine Çelik, "MHP'deki gelişmeleri görünce aklıma şu geldi, Sayın Bahçeli 1 Kasım seçimleri öncesinde Ak Parti'nin içini karıştırmak için sis bombası atmaya çalışmıştı, 5. parti çıkacak demişti. Görünüyor ki; yanlış adrese bunu göndermiş neredeyse MHP'den bir 5. parti çıkacak. Ak Partinin nasıl yönetildiğini, nasıl çalıştığını, çok kafa yoranlar önce kendi parti içlerine baksınlar ve kendi parti gruplarını, birlik bütünlük içinde bir arada tutma iradesini gösterebilsinler" açıklamasında bulundu.

(Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme