Oluşturdukları kaosta boğulacaklar

Op. Dr. Kemal Tekden, Dünya'nın özellikle de Ortadoğu'nun içerisinde bulunduğu kaosun, sorumlusunun Batılı ülkeler olduğunu belirterek, Batı'nın oluşturduğu kaosta boğulacağını söyledi.

25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Op. Dr. Kemal Tekden, Enderun FM’de Bünyamin Gültekin’in hazırlayıp sunduğu ‘Misafir Odası’ programının konuğu oldu. Programda Fransa’nı başkenti Paris’te yapılan saldırı ile ilgili değerlendirmede bulunan Tekden,  “Ortadoğu, Batı’nın eseri. Batılı ülkeler dünyayı yıllardır, sömürge haline getirdi. Bunu yaparken de toplumları birbirine kırdırdı... Ama bunun bir bedeli var. Yaptıkları bumerang gibi bir gün yüzlerine çarpacaktı.  Şuanda mülteci akınıyla birlikte çok zor bir duruma düştüler. Bizdekilerin onda biri oralara gittiği halde, perişanlar. Bu konuda ne yapacaklarını bilemez durumdalar” dedi.

Teşvik ettikleri terör, kendilerini vurdu

Fransa saldırısının ardından Avrupa’nın rahat bir şekilde yaşayacağına inanmadığını kaydeden Tekden, “Hiçbir terör olayını ve hiçbir insanın böyle hunharca öldürülmesini kabul etmiyoruz. Fransa’da öldürülenlerin de acısını yaşıyoruz. Bizim milletimiz böyle bilge bir millet. Bu yüzden bizim ülkemizin güçlü olması gerekiyor. Eğer biz güçlü olursak tüm İslam coğrafyası dirilecek. Böylelikle bizim gerçek anlayışımız ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Batı’nın kendi oluşturduğu kaos ortamı içerisinde boğulacağını söyleyen Tekden, sözlerine şöyle devam etti; “Yıllarca terörü teşvik ettiler ve bu terör kendilerini vurdu. Tıpkı Fransa’da olduğu gibi. Ortadoğu’daki çatışmaları körüklemek için IŞİD’i kendileri yetiştirdi. Bunların bir gayesi de buradaki milli uyanışları engellemek. Bir yandan da yaşanan kaosta yeraltı zenginliklerini götürmek. Bu planları ters tepecektir. Nitekim öyle de oluyor.”

Haber: Veli Gögebakan

Bakmadan Geçme