O MAHALLELER ARTIK YOK!

Melikgazi Bölgesinde yer alan bazı mahalleler alınan kararla birleştirilirken, tarih kokan o isimler artık telaffuz edilemeyecek.

Melikgazi Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince mahallelerin genişlemesi ile bazı isimler ortadan kaldırıldı. Kurtuluş savaşımızda 4. Tümen Komutanı olan Nâzım Bey, Şeyh Hazreti İbrahim Tennuri ve Danişmendli hükümdarı Melik Mehmet Gazi tarafından yaptırılan 9 asırlık Camiikebir’in isminin yapılan değişiklikle ortadan kalkması bazı kesimler tarafından “tarihe yapılan saygısızlık” olarak değerlendirildi.

Yapılan değişikliğin ardından İnecik, Çorakçılar, Kemeraltı, Küçük Mustafa, Camiikebir, Kiçikapı, Seyitgazi, Şehit Nazım Bey, Cafer Bey, Karacaoğlu, Küçük Ali, Nuri Has, İbrahim Tennuri, Melikgazi, Yeni Mahalle, Konaklar artık mahalle olarak anılmayacak.
Haber: Ufuk ÇAMDAL
 

Yorumlar 1
Volkan Ferah 07 Ekim 2017 15:50

Yaziktir gunahtir, Ahmet Pasa ilkokulu yikilip otopark yapildi resmen Kayserilinin ortak gecmisi ortadan kaldirildi. Simdi de mahalle adlari degisiyor. Bir yonetim bu kadar gecmisini, sehrin ve sehirlinin hafizasini silecek isler yapmamali. Bu eski yapilar olsun, semt isimleri olsun dedelerimizden aldigimiz hatiralari torunlarimiza aktaracagimiz vakanivusler gibidir aslinda. Kayseri lisesinin de muze yapilmasi ayri bir olay. Insanlarin ellerinden dedeleriyle, babalariyla ayni okullardan mezun olma sansini aldiginizi gormuyor musunuz?

Bakmadan Geçme