O isim nihayet kaldırıldı

Erciyes Üniversitesi yerleşkesi içerisinde rektörlük kavşağında bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi'nden, Edebiyat Fakültesi geçtiğimiz şubat ayında taşınmış ancak tabeladaki yazısı silinmemişti. Bu durum geçtiğimiz hafta sonu ALES sınavına girenlerin kafasını karıştırmıştı. Gazetemiz konuyu gündeme getirdikten sonra o hata düzeltildi. 'Fen-Edebiyat Fakültesi' yazısındaki 'edebiyat' kısmı silindi.

Yerleşke içerisinde yıllarca aynı bina içerisinde faaliyet gösteren Fen-Edebiyat Fakültesi Şubat ayında iki ayrı fakülte olarak hizmet vermeye başladı. Söz konusu binada Edebiyat Fakültesi yerleşke içeresinde başka bir bölgeye taşındı. Taşınmasına taşındı ancak Fen-Edebiyat Fakültesi ibaresi bina üzerinde yer almaya devam etti.

Gazetemiz gündeme getirdi

İlk bakışta basit gibi gözüken bu durumun ciddiyeti geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) ortaya çıktı. Edebiyat Fakültesi’nde sınava girecek olan bazı öğrenciler yeni bina yerine eski binaya gidince sınava yetişememiş ve duruma isyan etmişlerdi. 

Hemen kaldırıldı
Gazetemizde gündeme getirilen olayın ardından harekete geçen yetkililer bina üzerindeki Fen-Edebiyat Fakültesi ibaresini hemen değiştirerek Fen Fakültesi’ne dönüştürdüler.

Haber: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme