Naz Kerebiç Mersin Tatlarını Kayseri'ye taşıdı

Akdeniz mutfağının en önemli merkezlerinden birisi olan Mersin'in lezzetleri Kayseri'ye taşındı. Kayserililer Mersin'e özgü kerebiç, cezerye gibi yöresel tatları artık en doğal haliyle tadabilecekler.

 Kayserili kardeşler Betül Anıtoğlu ve Yusuf Bozokoğlu on beş yıl Mersin’de yaşadıktan sonra bu şehrin muhteşem tatlarını Sivas Caddesi üzerinde açtıkları “Naz Kerebiç” adlı şirin ve güzel mekânlarında Kayserililerin beğenisine sunmaya başladılar.

Satışını yaptıkları ürünlerin tamamının Mersin’den geldiğini ve el yapımı olduğunu belirten kardeşler, Mersin’de 50 yıllık köklü bir firmayla çalıştıklarını ve ürünlerin makine kullanılmadan üretildiğini belirttiler.

Betül Anıtoğlu “Kayseri tatlılarının şerbetli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kerebiç tatlımız için ‘bu tatlının şerbeti nerede?’ diye sorup şerbetle denememizi öneriyorlar.  Kerebici ilk gördüklerinde tereddütle yaklaşıyorlar “dedi.

İşletmeye ismini veren Mersin’in gözde tatlılarından kerebiç, içi fıstık ya da ceviz dolu, irmikten yapılan, içli köfte şeklinde bir tatlı. Çöven otunun şekerle karıştırılmasıyla elde edilen bir köpükle servis ediliyor. Üzerine de tarçın serpilince yemesine doyum olmuyor.

Kardeşlerden Yusuf Bozokoğlu” Kerebici ilk kez görenler içli köfteye benzetiyorlar. Henüz Kayseri’de kerebici pek bilen yok. Fakat tadını çok beğeniyorlar. Özellikle kerebiç yemek için gelen müşterilerimiz daha önce Mersin’de bu tatlıyı tatmış kişilerden oluşuyor. Kalanı ise ‘kerebiç gelmiş duyduk geldik’ diyerek tatmaya geliyor ve beğeniyorlar” diye konuştu.

Bici bici müjdesi

 Mersin tatlılarının en doğal haliyle satışa sunulduğu Naz Kerebiç’te, fıstıklı ve cevizli olmak üzere kerebiç tatlısı, fıstıklı kadayıf tatlısı, fıstıklı lokum, narlı, sütlü, havuçlu olmak üzere cezerye çeşitleri, künefe ve ceviz sucuğu yer alırken Mersin’e özgü yaz tatlılarından bici bici ise yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kayserililerin beğenisine sunulacak.

 

Adres: Kılıçaslan Mah. Sivas Caddesi No:34C/D Melikgazi 

Yorumlar 5
Mustafa ün 05 Eylül 2019 15:20

Ne telefon ne doğru adres

Mustafa 11 Mayıs 2019 15:46

Size nasıl ulaşacaz

özlem 11 Nisan 2018 23:15

Bici bici satışı başladı mı?

mustafa aydın 09 Haziran 2016 19:24

Size nasıl ulaşabilirim

mustafa aydın 07 Haziran 2016 19:49

Eve servisiniz varmı

Bakmadan Geçme