Muhsin Başkan Kayseri'de anılacak

Büyük Birlik Hareketinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 9. yılında Kayseri'de anılacak.

2009 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle birlikte yaşamını yitiren merhum Muhsin Yazıcıoğlu için Kayseri’de Nizam-ı Alem Gençlik Merkezi tarafından panel gerçekleştirilecek.
Kayseri Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilecek panele Alperen Ocakları Eski Genel Başkanlarından Abdullah Gürgür ile Eyüp Gökhan Özekin ve Yesevi Yardım Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert konuşmacı olarak katılacak.

Nizam-ı Alem Gençlik Merkezi Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kalabalık, gerçekleşecek panele tüm Kayseri halkının davetli olduğunu söyledi.
Kalabalık, “ Muhsin Başkan’ın şehadetinin üzerinden tam 9 yıl geçti. Onun siyasi duruşu ve ahlakı Türk milletinin takdirini kazanmıştı. Muhsini tavrın gelecek nesillere de aktarılması bizce kıymetli olacaktır. Bu bağlamda dernek olarak bizler de her sene olduğu gibi bu yıl da çeşitli programlarla Muhsin Başkan’ı anmaya, anlamaya, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu akşam  (23 Mart Cuma) saat 19.00’da kıymetli konuşmacılarla “Bir Medeniyet Tasavvuru Muhsin Başkan” paneli gerçekleştireceğiz. Yarın ise (Cumartesi günü) öğle namazı öncesi Kayseri’nin tüm ilçelerinin merkez camilerinde ve Kayseri Camii Kebir’de mevlit programı gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı programlara bekliyoruz” dedi.

Haber: M. Furkan Şahin


 
 
 

Bakmadan Geçme