Mühendislik öğrencilerinden kantin protestosu

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, sosyal medya aracılığıyla örgütlenerek fakülte kantinindeki yüksek fiyatlı satışları protesto ediyor.

Erciyes Üniversitesi öğrencileri, Mühendislik Fakültesi kantinindeki yüksek fiyatlara tepki gösterdi. Sosyal medyada yer alan “ERÜ Mühendislik Dayanışması” isimli Facebook sayfası üzerinden örgütlenen öğrenciler, “fakülte öğrencilerine kantinden alışveriş yapmayın” çağrısında bulundu. Sosyal medyada oluşturdukları platform ile gelişmeleri takipçiler ile paylaşan öğrenciler diğer fakülte kantinleri ile görüştüklerini ve fiyatların diğer kantinlere göre daha yüksek olduğunu belirtti.

Dekan şok oldu!

Öğrenciler sosyal medyadan yaptıkları açıklamada Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Danışman ve Prof. Dr. Recai Kılıç ile görüştüklerini bildirdi. Öğrenciler, “Durumu dekanımıza anlattığımızda yüz ifadesini görmeniz lazımdı. Gözleme 4 TL deyince şok oldu resmen. Menü 6 TL hocam dediğimizde, İnanmakta zorluk çekti. Arkadaşlar, şunu belirteyim hocalarımız ve dekanımız sonuna kadar arkamızda.” İfadelerini kullandılar.

Oluşturdukları platformda farklı protesto yöntemlerini konuşan öğrenciler, kantinde para toplayıp ücretsiz kaşar, salam, sandviç dağıtma gibi konuların üzerinde yoğunlaşıyor.

Öte yandan sandviç içinden çıkan ip paylaşımı “fiyatların yanı sıra temizlik konuları da denetlenmeli” şeklinde yorumlara neden oldu.

Haber: Bünyamin Gültekin - Taha Tayfun Bağcı

Bakmadan Geçme