MODERN İPEK YOLU TURİZMİ BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Konseyi üye ülkeleri (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan) Turizm Bakanlıkları Modern İpek Yolu Turizmi ismiyle ortak bir turizm projesi başlatıyor.

Adı Modern İpek Yolu Turizmi olan projenin amacı “Üye ülkelerin tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri hakkında daha fazla farkındalık yaratmak ve tarihi ipek yolunu canlandırmak” olarak açıklandı. Bu bağlamda, üye ülke turizm destinasyonlarını kapsayan ortak bir ipek yolu turizm paketi oluşturmaya yönelik “Modern İpek Yolu Tur Paketi” çalışmaları yürütülüyor.
Konu hakkında Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Basın Yayın Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer verildi;
 “ Anılan turun bölgede ve diğer ülkelerde ipek yolunu keşfetmek isteyen turistlere ulaşmasını sağlayabilmek amacıyla üye ülkelerden  ve yabancı ülkelerden Modern İpek Yolu Tur Paketi’nin tanıtımına  katkı  sağlayacak gazetecilerden, uzmanlardan ve tur operatörlerinden oluşan 25 kişilik bir grup  21 Nisan-5 Mayıs ve 12-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Aksaray, İstanbul, Kayseri ve Nevşehir illerinde çeşitli temaslarda bulunacaklardır.
Söz konusu grup bugün (21 Nisan 2017) saat 10.20’de Kayseri Erkilet Havalimanında karşılanacak ve Gevher Nesibe Darül Şifası, Hunat Hatun Camisi, Vezir Hanı ile Kapalıçarşı’yı gezeceklerdir.”
(Kurum haberi)

Bakmadan Geçme