MHP'den beklenen tavır, Türkeş'ten geldi

Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından seçim hükümetinin Bakanlar Kurulu'na daveti sonrası yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden: 'Tuğrul Türkeş, MHP'nin koyması gereken tavrı tek başına koydu' dedi.

MHP’nin tutumu anlaşılmaz

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, gazetemize yaptığı değerlendirmede gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.   YSK tarafından alınan seçim yenilenmesi kararı hakkında konuşan Tekden, 1 Kasım 2015’te yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin muhalefet partilerinin koalisyon çalışmalarındaki tutumundan dolayı kaçınılmaz olarak gerçekleştiğini söyledi. Özellikle kendilerinin CHP ile bir koalisyon kurmak istemediklerini dile getiren Tekden: “Bunu da AK Parti yönetimine söyledik. Fakat MHP ile koalisyona sıcak baktık. Fakat MHP’nin tutumu anlaşılmaz bir tutum. Ne istediği belli değil” dedi.

Türkeş, MHP tabanının sesini dinledi

MHP’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından tutunduğu tavrı da sert bir dille eleştiren Tekden: “7 Haziran’da ne oldu da erken seçimi gösterenler şimdi de erken seçimden kaçıyor. Bunları anlamak mümkün değil. Her şeye karşı gelmek, hiçbir şeye taraf olmamak veya hiçbir teklif öne sürmemek devlet adamına yakışmayan bir durum. MHP tabanı bu tutuma karşıydı. MHP tabanının sesini dinleyen sadece Tuğrul Türkeş oldu. MHP’nin koyması gereken tavrı tek başına koydu. Bunu takdir etmemek elde değil. Devlet adamlığı sorumluluğu ile bu tavrını belirledi” şeklinde konuştu.

Bizi nasıl bir sıralama bekliyor bilmiyoruz

Tekden: “Ülkenin rahatlaması ve ülkenin yükseliş trendine tekrar ulaşabilmesi için tek başına iktidarın olmazsa olmaz olduğunu bütün vatandaşta gördü” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için inşallah gayret edeceğiz. Bizi nasıl bir sıralama bekliyor bilmiyoruz. Ama Allah’ın takdiri karşısında her zaman boynumuz kıldan incedir. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından Türkiye’deki gelişmelere karşı olan şer güçler var. Bunların hepsi bir olmuş, tek başına iktidarı ve erken seçimi de engellemek için çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar.”

Erdoğan düşmanlığı, hastalığa dönüştü

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının muhalefet için bir hastalık haline dönüştüğünü belirten Tekden: “Bu kadar fanatizm olmaz. Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin önünü açan bir insan. Bu ülkeye büyük hamleler yaptıran, dünyada biz de varız dedirten bir insan. Bu insana böyle bir tavır milletimiz tarafından hoş karşılanmıyor. Muhalefetin, %52 oy almış olan bir insana saygı duyması gerekir. Yaşanan olumsuzlukları tamamen o insana yüklemeleri kabul edilebilir bir şey değil. Bu yüzden 1 Kasım’da cevaplarını alacaklar. 1 Kasım’da insanlar yeniden güzel günlere ve tek başına iktidara kavuşacak.”

Erdoğan ailesine iftira atanlar haindir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a atılan çirkin iftirayı da sert bir dille eleştiren Tekden: “Cumhurbaşkanımızın kızına yönelik iftiralar kabul edilebilir bir şey değil. Tayyip Bey’in ailesine yönelik bu tür iftiralar atan insanlar bu ülkede hem haindir hem de şerefsizdir. Cenab-ı Allah’ın takdiri hak yolda gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme