MHP'de kriz büyüyor

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun seçmenlerin ve teşkilatların iradesini hiçe saydığını iddia etti. Ersoy, Halaçoğlu için 'Şahsiyetli, kişilikli ve onurlu bir insanın yapması gerektiği gibi o sıfatını terk etmelidir' diyerek istifaya davet etti. Telefonla görüştüğümüz Halaçoğlu ise 'Biz ne yaptıysak, partimizin geleceği için yaptık' dedi.

 Önceki gün Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir toplantı yaparak istifa ettiği ve akabinde Kurultay çağrısı yaptığı karede yer alan Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun bu tutumu Kayseri İl Teşkilatı ile arasını açtı.  Toplantı sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy’dan çok sert yanıt geldi.

Erdemli bir insansa istifa etmelidir

Halaçoğlu’nu kendisine milletvekilliği sıfatını kazandıran seçmenlerin iradesine saygısızlık yapmakla suçlayan Baki Ersoy şunları söyledi:

“Milliyetçi Ülkücü Hareketin 47 yıllık kazandığı sevgi ve emeğin ürünü olan milletimizin oyları ile milletvekili olma sıfatı kazanan Sayın Yusuf Halaçaoğlu, seçmenlerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini hiçe sayarak 24 Şubat 2016 tarihinde kamuoyuna açıklama yapma talihsizliğinde bulunmuştur. Kendisine bu sıfatı veren seçmenlerimizin iradesine saygısızlık yapmıştır. Şahsiyetli, kişilikli ve onurlu bir insanın yapması gerektiği gibi o sıfatını terk etmelidir. Seçmenlerimizin verdiği o sıfatı keyfi olarak kullanma yetkisi kendisine verilmemiştir. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili sıfatını terk etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir kurumdur. Bu kurumun karar organları vardır. Temayülleri, gelenekleri ve ahlak anlayışı vardır. Tüm bunları hiçe sayarak, Kayseri İl Teşkilatımızın düşüncesi alınmayarak böylesi bir açıklama yapılması tarafımızca kabul görmemiştir, görülmesi de asla mümkün değildir. Ülkücü vicdanın esasları ortadadır. Taşıdığı MHP Milletvekilliği sıfatından ve milletvekilliği sıfatından erdemli bir insansa istifa etmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe seçmenlerin kendisine yapacağı muameleye de katlanmalıdır.”

“Sinan Oğan seçilirse MHP’den istifa ederim” demişti

Halaçoğlu’nun aylar önce Kayseri’ye geldiğinde söylediği sözleri hatırlatan Baki Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayseri’den Genel Başkanımıza destek açıklaması yaptığımız gün yanımızda oturarak, ‘Kayseri’nin ilçelerinde bir partilinin bana ‘Bahçeli ile olmaz’ demesi üzerine ‘Sinan Oğan ile olur mu?’ diye sordum. 2018’de olağan genel kurul var. Bir kez daha söylüyorum; Sinan Oğan ile olmaz. ‘Eğer Sinan Oğan, genel başkan seçilirse ben MHP’den istifa ederim’ demiştim. Bu sözümün arkasındayım" diyerek Sayın Devlet Bahçeli’nin yanında olduğunu altını çizen, olağan kurultayın gününde ve zamanında yapılması gerektiğini savunan Halaçoğlu’nun içine düştüğü tezat ortadadır. Kendisinin bu açıklamasını bir kez daha kabul etmediğimizi ifade ediyor, en kısa zamanda istifasını da bekliyorum.”

Genel başkanımız “Teşkilatlara sahip çıkın”  dedi

Açıklamaların ardından aynı gün akşam saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiklerini dile getiren Baki Ersoy, her daim Bahçeli’nin yanında olduklarını yineledi.

Ziyareti Genel Başkan Bahçeli’nin memnuniyetle karşıladığını belirten Baki Ersoy, “Siz teşkilatlar olarak kaya gibi durdunuz. Bunlara ne oluyor. Teşkilatlar sizlere emanet. Sizler benim evlatlarımsınız, bu teşkilatlara sahip çıkın” diyerek bizlere teşkilatlara sahip çıkmamızı emretmiştir” dedi.

Halaçoğlu: Partimizin geleceği adına yaptık

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise Baki Ersoy’un açıklamaları karşısında fazla yorum yapmazken; “MHP’nin kongre sürecinin mahkemeye gitmesini istemediğimiz için böyle bir girişime başvurduk. Muhaliflerden yana bir açıklama değildir. Biz bunu partimizin geleceğini düşünerek yaptık” dedi.

Kayseri Gündem gazetesi haber merkezi olarak telefonla görüştüğümüz Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Baki Ersoy’un yaptığı sert açıklamalarla ilgili polemiğe girmemek için yorum yapmayacağını belirterek şunları söyledi:

“Yapılan toplantı MHP’nin demokratik bir şekilde kongre sürecine girmesi için yapılan bir çıkış olarak görülmeli. Çünkü Mahkeme süreciyle gerçekleştirilecek bir kongre, parti içinde kopmalara neden olabilir. İstenmeyen olayları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle partimizin mahkemeye kararıyla değil, merkez karar organlarının aldığı bir kararla kongreye gitmesi gerekir. Biz aslında partimizi koruyan bir hareket yaptık. Kayseri teşkilatıyla polemiğe girmek istemiyoruz. Onlar genel merkez ile yapılan görüşmeler doğrultusunda açıklama yapmıştır. Kongrede aday olmayacağımızı zaten söyledik.”

Enerjimizi olası bir erken seçime vermeliyiz

Halaçoğlu, kulislerde konuşulan haziran ayından sonra olası bir erken seçime gidilebileceği ihtimalini hatırlatarak;  “Muhtemelen ekim veya kasım ayında böyle bir karar çıkacak. Böyle bir ortamda MHP’nin durumu ne olur. Onu incelememiz lazım. Kendi içerisinde kongre ile uğraşan bir parti olmaması lazım.  Kendi içimizde Kongreye hazırlanan bir parti değil, seçime hazırlanan parti olmalıyız. Enerjimizi böyle bir şeye değil, ülkemizin çıkarlarını korumaya yönelik çalışmalara harcamamız gerekiyor” dedi.

Haber: Ramazan KARAKUŞ

 

 

 

Yorumlar 1
HMD 26 Şubat 2016 10:40

BU BAŞKAN MHP TEMSİL ETMİYOR BAHÇELİNİN MANEVİ OĞLU AMA AKLI SELİM DAVRANMASI LAZIM BİRDE ÇOK SER TAVIRLAR YAPIYOR KAMUOYUNDAN TEPKİ ALIYOR DOST ACI SÖYLER

Bakmadan Geçme