MHP Kayseri rekor kırdı

Milliyetçi Hareket Partisi'nde geçtiğimiz Pazar günü ülke genelinde 41 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen kongrelerde Kayseri İl Teşkilatı, İstanbul ile birlikte rekor kırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin aynı gün 41 ilde yaptığı il kongrelerinin heyecanı tazeliğini korurken, kongrelerden gelen sonuçlar da değerlendirilmeye başlandı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 3 Mayıs günü ilçe kongrelerini tamamlamış il başkanları ile yaptığı toplantıda dikkat çektiği ve övgüyle bahsettiği iki il başkanı, il kongrelerinde aldıkları oyla süreci şampiyon olarak kapadı.
Ersoy, en fazla oy alan 2. başkan oldu   
En yüksek katılımın sağlandığı İstanbul ve Kayseri kongrelerinde, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş katılan 550 delegenin tamamının oyunu alırken, Kadir Has Kültür ve Kongre Merkezi'ni hınca hınç dolduran Kayseri teşkilatı da 542 oyla mevcut İl Başkanı Baki Ersoy'u destekledi.
Genel Başkan Bahçeli: Kayseri ders verdi
Lider Bahçeli 3 Mayıs günü il başkanları ile yaptığı toplantıda bu iki ile tebrik ve teşekkürlerini bildirerek; "Bir husustan bahsetmek istiyorum; Türkiye'de iki ilimiz birisi Kayseri diğeri İstanbul. MHP bitti diyenlere Kayseri il teşkilatımız Türkiye'de ilk kongreyi yaparak gerekli dersi vermiş ve ilk ilçe kongresinden son ilçe kongresine kadar tek adaylı olarak kongrelerini tamamlayarak büyük bir başarı elde etmiştir. 39 ilçe kongresini 4 günde yaparak teşkilatların dimdik ayakta durduğunu gösteren ve yedi düvele karşı bunu yapan İstanbul  il başkanımızı da tebrik ediyorum." demişti. Bu iki ilin bir ortak özelliği de tarihlerinde 2. kez aynı il başkanıyla tek adaylı kongreye gitmeleri. Tek adaylı olduğu için ilgi ve katılımın düşük geçeceği düşünülen kongreleri adeta şölene dönüşerek; teşkilatların ne kadar diri ve canlı olduğunu da gösterdiler.
Lider'i ziyaret edecekler
Yapılan 41 il kongresi içinde en yüksek oyla seçilen iki il başkanı teşkilatlarıyla beraber Ankara'ya Lider Devlet Bahçeli'yi ziyarete gidecekler. 542 oyla seçilen Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, tüm yönetim listesi ve 29 üst kurul delegesiyle beraber 115 kişilik ekibiyle, bugün saat 15:00'da Lider Bahçeli'nin huzurunda olacak.
İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da yine tüm yönetim listesiyle ve 153 kişilik üst kurul delegeleriyle toplamda 200 kişilik bir grupla 26 Mayıs Cuma ya da 27 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da olarak Lider Devlet Bahçeli ile görüşecek. 

(biyiksizlar.com)
 

Bakmadan Geçme