Meydan'da MHP gerginliği

Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi şölenine MHP'in bayrak bahanesiyle yaptığı tahrikler gölge düşürdü.

 Kayseri Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii mevkiinde açılan parti standları “demokrasi şöleni” havası yaşatırken, bazı MHP’lilerin tahrikleri tartışmalara yol açtı. 

AK Parti Gençlik Kolları’nca açılan standın hemen yanına stand açan MHP’liler bayraklarını da asmak istedi. MHP’liler tarafından AK Parti bayraklarının üzerine bayrak asılmaya çalışılması üzerine, stant çalışması yürüten AK Parti gençlik kolları üyeleri tepki gösterdi. Olay kısa sürede sözlü tartışmaya dönüşürken Emniyet güçleri araya girdi. Yaşanan olaylar sonrasında standların arasına emniyet ekipleri etten duvar örerek partililerin yeniden faaliyetlerini sağladı.
Olayların büyümesini başkanlar önledi
MHP’nin bu esnada alana seçim araçlarını getirerek yüksek sesli yayın yapması üzerine AK Partili gençler de seçim otobüsünü getirmeye kalktı. Meydan girişinde bu otobüsün önünü kesen MHP’liler stand alanına girmesine izin vermedi. Gerginliğin tekrar artması üzerine emniyet güçleriyle bir araya gelen MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tevfik Kürtüncü olayın büyümemesi amacıyla standları kaldırma kararı aldılar. Yaşanan olaylar sonrasında Ak Parti Gençlik Kolları üyelerine konuşma yapan Kürtüncü “MHP İl Başkanı Baki bey ile görüştük araçlarımızı ve stantlarımızı kaldırıyoruz. MHP teşkilatı da aynı şekilde kaldıracaklar. En ufak bir sıkıntıya mahal vermeyeceğiz. İtidalli olacağız. Biz akız ya ondan çamur atıyorlar, izi kalıyor. O yüzden hiçbir olaya neden olmayacağız. Onlara dokunmayacağız. Bayraklarını indirmeyeceğiz. Ak yürekler olarak Ak Gençliğe yakışır şekilde hareket edeceğiz” dedi. 
MHP’den CHP’ye de engelleme
Öte yandan MHP tarafından Cumhuriyet Halk Partisi standının yanına da stand açıldı. Gazetemize bilgi veren stand görevlileri “Ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı yüksek sesle yayın yapmıyoruz. MHP’liler bu duruma saygı göstermek yerine ses yaparak vatandaşlarla iletişim kurmamızı engelliyorlar. Biz günlerce burada AK Partili gençlerle yan yana stant çalışması yaptık ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Fakat MHP’liler bayraklarını astılar, bizim bayraklarımıza da müdahale etmeye kalktılar” şeklinde konuştular.
Haber – Foto: Veli Göğebakan-Taha Tayfun Bağcı

Bakmadan Geçme