Mevcut sistem cumhurbaşkanına krallık yetkileri veriyor

Genç Tümsiad'ın referandum kararını açıkladığı programda konuşan Kayseri AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel mevcut hükümet sistemin, cumhurbaşkanına krallık yetkileri verdiğini, yeni anayasa ile birlikte bu yetkinin sınırlandırılacağını söyledi.

Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (GENÇ TÜMSİAD) Kayseri Şubesi Kayseri’deki Genç STK’lar ile ortak basın açıklaması yaptı. Şalvarlı Et restoranda gerçekleşen toplantıya Kayseri AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve Tümsiad Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu da katıldı.
 

Genç Tümsiad Şube Başkanı Abdulkadir Aytekin programda yaptığı konuşmada referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını söyledi. Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise yeni anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muhalefetin vatandaşı doğru bilgilendirmediğini kaydeden Karayel, “Kafası karışık ve yanlış bilgilendirilen vatandaşlarımıza doğruyu anlattığımızda onlar da bize hak veriyor.” dedi. Oylanacak yeni hükümet sisteminin sanıldığının aksine cumhurbaşkanının yetkilerini azaltacağını söyleyen Karayel, “Şu anki sistem cumhurbaşkanına krallık yetkileri veriyor” açıklamasında bulundu.


 
Programa Genç Askon, Tügva, Genç Memur-Sen, MTTB, Mostar Gençlik, Genç Birlik ve Genç Müsiad başkan ve üyeleri de katıldı.
Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme