Melikgazi MHP'den 25 bin kandil simidi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Kayseri Gündem'e yaptığı açıklamasında Miraç Kandili münasebetiyle ilçe düzeyinde 25 bin adet kandil simidi dağıttıklarını söyledi.

9 senelik gelenek
Kandil simidi için kadın kollarının seferber olduğunu belirten MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, şöyle konuştu; “ Miraç Kandili nedeniyle öncelikle Melikgazi halkına selam, harekâta devam diyoruz. Türk İslam Coğrafyasının temel direği Erciyes’tir. Teşkilatımızın tamamı olarak bu temel direğin damarlarıyız. Dolayısıyla 2019 yerel seçimlerine hazırız. Melikgazi teşkilatımız 9 senedir kandil günlerinde simit dağıtmaktadır. Toplam 25 bin adet kandil simitlerini halkımıza cami çıkışlarında ikram ettik. Yıllardır bu gelenek devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesi ve TOKİ bölgesindeki camilerimizde dağıttık. Allah birliğimize beraberliğimize ve devletimize zeval vermesin. Teşkilatımızın Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Songül Genççeliker başkanımız başta olmak üzere kadın kolları temsilcileri 9 yıldır kandil simitlerini kutulama işini kendi elleri ile yapıyorlar.”

“Zirveye üç hilal dikilecek”
Ramazan ayının başlangıcı olan üç aylar içerisinde mübarek günlerin eda edildiğini söyleyen Başkan Yücebaş, konuşmasını şöyle tamamladı; “Kandillerden hemen sonra Ramazan’da bölge iftar yemekleri ile 81 mahallemizde önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza iftar vereceğiz. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturuyla hareket eden camianın mensuplarıyız. Üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Mahalle başkanlarımız şimdiden iftarlarını açamayacak insanlarımızı tespit ediyorlar. Ramazan ayını kendine has özellikleri ile dolu dolu yaşamak için çalışıyoruz. Ramazan bayramı akabinde seçim atmosferine giriyoruz. Melikgazi teşkilatı olarak 8 seçim yaşadık, hazırız. Üç hilali Erciyes’in zirvesine dikmek için azimliyiz. Bu konuda çok kararlıyız. Rabbim hayırlısını nasip eyleye.”

 Haber Foto: Ramazan Karakuş / Remzi Yıldırım
 

Bakmadan Geçme