Melikgazi İbrahim Tennuri Hazretleri'ni andı

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliğinin ilki İbrahim Tennuri (Şeyh) Camisinde Mevlit okunması, namaz sonrasında ise vatandaşlara geleneksel Aşure ikramı ile gerçekleştirildi.

 Anma Etkinliği için İbrahim Tennuri Camisinde yapılan törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra; Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda çarşı esnafı ile vatandaşlar iştirak etti.

Cuma namazı öncesinde Mevlit okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar tarafından vaaz verilerek, dua edildi.

Melikgazi Belediyesinin vazgeçilmez ikramı

Namaz sonrasında ise Melikgazi Belediyesinin geleneksel ikramı olan Aşure Başkan Büyükkılıç tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Melikgazi ilçesinin değer ve kültürel varlığına sahip çıkılması konusunda birçok etkinlik yerine getirdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Geleneksel hale getirdiğimiz İbrahim Tennuri Hazretlerini anma günü etkinliği vesilesiyle bir aradayız. Kayserimizin değerlerini ve zenginliklerini halkımızla paylaşıyor ve gelecek kuşaklara mirasımız olarak aktarma yönünde gayret gösteriyoruz. Bu etkinliklerle İbrahim Tennuri Hazretlerinin bir bakıma hatırlanması, şefaatinden istifade edilmesi amaçlanmaktadır. Anma etkinliğimizin ikincisini yarın Hisarcık’ta gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, beraberindeki heyetle birlikte çarşı esnafını da ziyaret ederek hem gönüllerini aldı hem de belediye hizmetleri hakkında sohbet etti.

Kurumsal Haber

 

Bakmadan Geçme