• Haberler
  • Gündem
  • Medeniyetin Burçları Derneği'nde atölye çalışmaları başladı

Medeniyetin Burçları Derneği'nde atölye çalışmaları başladı

Medeniyetin Burçları Derneği'nde faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'in ilk dersi ile başlayan, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen Uluslararası Öğrenciler Akademisi derslerinin yanı sıra, Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü ile birlikte yürütülen atölye çalışmaları da başladı. Hafta içi dernek binasında gerçekleştirilen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik ihtisas guruplarının çalışmaları ile birlikte 'Osmanlıca' ve 'Dış Politika' alanlarında da yerli ve yabancı öğrencilerin birlikte katılabilecekleri atölye çalışmaları başlatıldı.

 Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun’un ve Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Furkan İşbilen’in açılış konuşmalarıyla başlayan seminer ve atölye çalışmaları altı hafta boyunca her Çarşamba ve Perşembe günü Medeniyetin Burçları Derneği binasında devam edecek. Akademi çalışmaları birçok farklı ülkeden, farklı üniversitelerden ve bölümden Kayseri’deki üniversite öğrencilerinin tek bir çatı altında toplanmasına olanak sağlıyor.

Dış Politika Atölyesi seminerleri kapsamında ilk hafta seminerini ERUSAM Ortadoğu Masası Uzmanı Can Deveci verdi. Deveci “İsrail sorunu nasıl ortaya çıktı?” konusunu ele aldı. Dünya tarihinde Müslümanların karşısında en önemli engel olarak duran İsrail ve Siyonizm tehlikesi konusunda bilinçlenmeyi sağlayacak seminerde bu sorunun ortaya çıkışı, sebepleri ve bugün gelinen noktada İslam dünyasına etkileri konusunda Can Deveci tarafından öğrencilere bilgiler verildi. Dış Politika konusundaki bir diğer atölye çalışması da, Perşembe günü “Türkiye’nin Dış Politika Parametreleri” konulu seminer oldu. Bu seminerleri de Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Öcal verecek. Öcal’ın ikinci hafta ele alacağı seminer konusu ise “Türkiye-Rusya ilişkileri Yeni Dönem” başlığını taşıyor. Dış Politika seminerlerine üniversite öğrencilerinin ilk haftadan ilgisi oldukça yoğun oldu.

Dış Politikanın yanı sıra aynı zamanda başlayan bir diğer atölye çalışması da “Osmanlıca” konusunda yürütülecek olan atölye çalışmaları olacak. Toplumlar sahip oldukları kültürleri kadar dünya tarihinde var olma iddiasında bulunabilirler. Şüphesiz kültürü oluşturan en büyük araç da lisandır. Osmanlıca Atölyesinde Osmanlı Türkçesi öğrenen gençler ecdatlarından kalan mirası anlayarak yeniden tarih sahnesine çıkarmak için gayret gösterecekler. Tarihimizde saklı duran eşsiz hazineyi yeniden ortaya çıkarmanın yolu bu topraklarda bin yıl boyunca ortak bir lisan olmuş Osmanlıcanın yeniden diriltilmesi ve hayata geçirilmesidir. Her Çarşamba ve Perşembe günü saat 18.30-19.30 arası devam eden 1. Kur Osmanlıca dersleri 19 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Medeniyetin Burçları Derneği ve Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından ortaklaşa yürütülecek olan atölye çalışmaları ve seminerler 6 hafta boyunca devam edecek ve katılımcı öğrencilere katılım sertifikası verilecek.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme