Mazlumder Suriyelilerle piknikte buluştu

Mazlumder Kayseri Şubesinin geleneksel dostluk ve dayanışma pikniği Fuar Piknik alanında gönüllü kültür kuruluşları temsilcileri, üyeler, gönüllüler ve Suriyeliler Ensar Derneği üyelerinin katılımı ile yapıldı.

 
Kadın erkek, yaşlı genç ve çocuklardan oluşan yüzlerce davetlinin katıldığı piknik programı Kur’an-ı Kerim tilaveti, konuşmalar, çocuk ve genç yaştaki Suriyelilerin ilahi, marş, yarışma ve oyun programları ile dolu dolu geçti.
 
Suriyeli Muhammed Cuma’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra açılışta bir konuşma yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ, davete icabetleri için STK temsilcilerine, üyelere ve Suriyeli Ensar Derneği mensuplarına teşekkür etti. Son 1 yıl içinde Orta Asya’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan İslam dünyasının farklı bölgelerinde yaşanan insan hakları ihlalleri, zulümler, soykırımlar ve mazlumiyetlerden bahsetti, bunların gündeme getirilip çözüme kavuşturulması için Mazlumder olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.
 
Ahmet Taş’ın konuşmasından sonra selamlama konuşması yapan Kayseri İl Müftü Yardımcısı Salih FEZİK, Mirac Kültür Merkezi Temsilcisi Furkan Yılmaz Altunöz ve Birlik Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, Mazlumder Kayseri şubesinin insan hakları ve mazlumların savunulması konusunda önemli bir görev üstlendiğini, insanlığa karşı yapılan zulümlerin ortadan kalkması için Mazlumder’in yanında olduklarını ve çalışmalarında başarılar dilediklerini, programa katılmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
 
Kayseri’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği şiirler, marşlar ve ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Çocuklar arasında yapılan yarışma ve dağıtılan hediyeler miniklerin sevincine sevinç kattı.
 
Öğle namazının fuar camiinde birlikte kılınmasından sonra katılımcılar ikram edilen Özbek Pilavına hep birlikte kaşık salladılar, ikram edilen çaylarını içtiler. Suriyeli gençlerin söylediği birbirinden güzel ilahilerle hoş bir vakit geçirdiler.
 
Öğle yemeğinin ardından programa davetli olarak katılan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, 15 Temmuz 2016 günü Türkiye’de yaşanan FETÖ kanlı darbe kalkışması sonunda yaşanan tutuklama, sorgulama ve görevden alma olayları hakkında bilgiler verdi. Son günlerde FETÖ üyesi insanların bu örgütle ilgisi olmayan insanları asılsız ihbarlarla mağdur etmeye çalıştıklarını bunun da toplumda tedirginlik ve huzursuzluğa sebebiyet verdiğini bildirerek illerde oluşturulan inceleme ve soruşturma komisyonlarının bu şikâyetleri çok dikkatli ve titizlikle inceleyip adalete uygun bir şekilde sonuçlandırmaları gerektiğini dile getirdi.
 
Mazlumder’in son günlerde yaşanan mağduriyetlerle ilgili önemli bir görev üstlenmesi gerektiğini de bildiren Konaç, mağdur olanların tespiti ve darbe destekçilerinin adalet önüne çıkarılması konusunda yapılacak çalışmalarda talep edilmesi halinde destek olabileceklerini bildirerek davet ve program için Mazlumder yöneticilerine teşekkür ettiğini bildirdi.
 
Fevzi Konaç’tan sonra söz alan Kayseri’deki Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu, Kayseri ve Türkiye insanının Suriyeli muhacirlere ensar olmasından ve gösterilen yakın ilgiden memnun olduklarını, Türkiye idareci ve toplumuna minnettar kaldıklarını bildirerek sığınmacı Suriyelilere maddi desteğin yanında kültür, eğitim, kardeşlik ve psikolojik olarak da destek olmak gerektiğini bildirdi. Gelecekte Suriye’ye dönecek olan bu insanların Suriye’nin yeniden imarında önemli roller üstleneceklerini bildirdi. 
 
Marangozoğlu’nun konuşmasından sonra pikniğe katılanlar topluca Dünya Ticaret Merkezinde açılan el emeği göz nuru binlerce eserin sergilendiği KAYMEK sergisini gezdiler, eserleri hayranlıkla incelediler, KAYMEK yetkililerine teşekkür edip tebrik ederek başarılar dilediler.
 
MAZLUMDER yöneticileri dolu dolu geçen piknik programına emek verenlere ve katılımcılara teşekkür ettiler, gösterilen ilgiden dolayı üyelere ve Suriyelilere müteşekkir olduklarını bildirerek gelecek yıllarda kısmet olursa programı devam ettireceklerini bildirdiler.
 
Kurumsal Haber
 

Bakmadan Geçme