MAZLUMDER Şubeleri Kayseri'de toplandı

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği MAZLUMDER'in genel yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları 3 – 4 Ekim (Cumartesi, Pazar) günlerinde Kayseri Şubesinin ev sahipliğinde bir araya gelerek gündemde olan konuları görüşüp karara bağladılar.

Kayseri öğretmenevinde yapılan ve 2 gün süren toplantıya İstanbul, Bursa, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Ankara, Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Muş’tan GYK üyeleri, şube başkanları ve genel merkez yöneticileri katıldılar. 

3 Ekim Cumartesi saat 10.00’da başlayan ve 50’nin üzerinde üyenin katıldığı toplantının başında Kayseri Şubesinin faaliyetlerini gösteren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Açış konuşmasını yapan Genel Başkan Ahmet Faruk ÜNSAL, ev sahipliği ve organize için Kayseri Şubesine teşekkür etti, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda ilk sözü alan Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ, MAZLUMDER’in dernek içi işleyişi, terörle mücadele konusundaki yaklaşımı, genel merkez ve şubelerin toplum ve sivil toplum üzerinde bıraktığı algı ve bu konuda ortaya çıkan kaygılarını ve konuyla ilgili tekliflerini dile getirdi. Bu konularla ilgili 24 Ekim Cumartesi günü Ankara’da olağanüstü bir GYK toplantısı yapılması kararının alınmasından sonra gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.

Halen yürütülen kampanyalarla ilgili görevlilerin belirlenmesi, MAZLUMDER danışma kurulunun oluşturulması, aralık ayında yapılacak insan hakları gecesi için hazırlık ekibinin belirlenmesi, devlet koruması altındaki çocukların, yaşlıların ve kadınların maruz kaldığı şiddet ve istismarlarla ilgili şubelerin çalışmalar yapması, özel sektörde bazı alanlarda devam eden dini hürriyete yönelik baskılarla ilgili incelemeler yapılması, hasta tutukluların durumu ve mültecilerin durumu ile ilgili yapılacak çalışmalar, basın özgürlüğüne yönelik saldırıların ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmalar toplantıda görüşüldü ve gerekli kararlar alındı. 2 gün süren ve ilk bölümü 3 Ekim akşam saat 19.30’da sona eren toplantının ardından bir kısım üyeler Kayseri’den ayrıldılar.

Birinci gün toplantısının tamamlanmasından sonra MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL, İstanbul Şube Başkanı Ramazan BEYHAN ve teşkilatlanma sekreteri İzzet SALDAMLI’dan oluşan MAZLUMDER heyeti Kayseri Gönüllü Kuruluşlar temsilcileriyle Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ’ın da katıldığı bir istişare toplantısı yaparak Kayseri toplumunda ve Türkiye’de MAZLUMDER algısı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. 

MAZLUMDER’in Kayseri Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan GYK toplantısına katılanlar için pazar günü kahvaltıyı müteakip saat 10.00’dan 12.00’a kadar ilahiyatçı ve MAZLUMDER üyesi Rıza BOZDAĞ’ın rehberliğinde Kayseri şehir gezisi yapılarak Selçuklu Müzesi, Kurşunlu Camii, Camii Kebir, Kapalı Çarşı, Vezir Hanı, Hunat Camii ziyaret edildi. Hunat Kültür Merkezinde misafirlere çay ikram edildi.

Saat 12.00’dan sonra misafirler için Erciyes gezisi düzenlendi. Tekir Yaylasında dağ havası teneffüs edip Erciyes hakkında bilgi verilen MAZLUMDER üyelerine öğle yemeği Erciyes’te ikram edildi. Erciyes gezisi dönüşünde Kayseri’ye gelmenin hatırına bol bol pastırma, sucuk, mantı alışverişi yapan misafirler adına konuşan Genel Başkan Ahmet Faruk ÜNSAL, Kayseri Şubesine ev sahipliği ve organizasyon için teşekkür ederek memnuniyetini bildirdi. Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ’ta yoğun bir katılımla Kayseri’ye gelen ve ev sahipliğinden memnun kalan MAZLUMDER üye ve şube başkanlarını Kayseri de ağırlamaktan mutlu olduklarını ve misafirlerini tekrar Kayseri’de görmeyi arzu ettiklerini bildirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme