Mazlumder dostları piknikte buluştu

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi üye ve dostları, geleneksel kardeşlik pikniğinde buluşarak güzel bir gün geçirdiler.

Fuar piknik alanında, Suriyeliler ENSAR Derneği üyeleri ile gönüllü kuruluşlar temsilcilerinin de davetli olarak katıldığı piknikte kardeşlik ve dostluk havası hâkimdi.
 
MAZLUMDER yönetim kurulu üyesi M. Fatih Okut’un sunuculuk yaptığı piknik programı Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerimle başladı. MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut’un açılış konuşmasının ardından Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı ve MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, bir selamlama konuşması yaptı.
 
Ahmet Taş konuşmasında 1991’den bu yana Türkiye, 1998’den bu yana da Kayseri’de MAZLUMDER’in insan hakları savunuculuğu alanında yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Milli birlik açılımı, doğu batı kardeşlik çalışmaları, Kayseri gönüllü kültür teşekkülleri çalışmaları, Kayseri küçük millet meclisi çalışmaları ve yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgiler veren Taş, ölüm ve idam yıldönümleri münasebetiyle 1961’de idam edilen başbakan Adnan Menderes, bakanlar Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, 1912’de Trablusgarp’ı işgal eden İtalyanlara karşı yiğitçe mücadele edip işgalci İtalyanlar tarafından idam edilen İslam mücahidi Ömer Muhtar ve cumhuriyet döneminde Kur’an eğitimine verdiği emekle isim yapan Süleyman Hilmi Tunahan’a rahmet dileklerini bildirdi. Ayrıca pikniğe davetli olarak katılan MAZLUMDER üye ve dostları ile Suriyeliler Ensar Derneği üyelerine teşekkür ve şükranlarını bildirdi. 
 
Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu’da yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür ederken kendi üyelerine gösterdikleri yakın ilgi için MAZLUMDER yöneticilerine minnettar olduklarını dile getirdi. Muzaffer Marangozoğlu’nun konuşmasından sonra sahneye gelen Suriyeli gençler söyledikleri birbirinden güzel ilahi ve marşlarla katılımcılara keyifli anlar yaşattılar.
 
Suriyeli gençlerin ilahilerinden sonra Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda nezih ve anlamlı bir konuşma yapan Kayseri Barosu eski Başkanı avukat Fevzi Konaç, geçmişten bugüne Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların hayatındaki önemi, bugün içinde bulunduğu durum, Müslümanların bu konudaki sorumlulukları ve yapması gereken görevler konusunda hatırlatmalarda bulundu. Piknik programı ve davet içinde MAZLUMDER yöneticilerini tebrik edip teşekkürlerini bildirdi.
 
Öğle namazını cemaatle fuar camiinde kılan katılımcılar namazdan sonra ikram edilen etli bulgur pilavına kaşık sallamayı takiben pikniğe katılan çocuklar için düzenlenen çuval yarışması, halat yarışması, yumurta taşıma yarışması gibi yarışmaları izlediler, çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.
 
MAZLUMDER yöneticileri, Suriyeli Ensar Derneği üyelerinin de katılımıyla tam bir kardeşlik ortamında geçen ve saat 15.00’a kadar devam eden piknik programından oldukça memnun kaldıklarını bildirerek katılımcılara ve organizede emeğe geçenlere teşekkür ettiler.
 
Kurum Haberi
                                                                      
 
 

Bakmadan Geçme