MAZLUMDER ADANA'DA TOPLANDI

MAZLUMDER GYK ADANA'da toplanarak gündemdeki konuları masaya yatırdı.

Adana Şubesinin ev sahipliğinde 17 – 18 Ocak 2015 Cumartesi ve Pazar günlerinde Adana Hekim evinde yapılan toplantıya Adana, Kayseri, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Ankara, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hakkari’den temsilciler katıldılar.

Çözüm sürecinde gelinen nokta, mart ayında yapılması gereken şube kongreleri, mayıs ayında yapılacak genel kongre hazırlıkları ile şube faaliyetleri ve Şırnak ilinin Cizre ilçesinde yaşanan bombalama ve çatışma olaylarının gündeme getirildiği toplantıda katılımcılar konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler ve Cizre olaylarını araştırmak için oluşturulacak bir MAZLUMDER heyetinin bu ilçeye giderek taraflarla görüşmeler yapması ve heyetin hazırlayacağı raporun kamuoyu ile paylaşılması kararına varıldı.

Toplantının ilk günü olan 17 Ocak Cumartesi akşamı Adana sivil toplum kuruluşları üyelerinin yoğun katılımı ile yapılan yemekli toplantının ardından Adana Şubesine katkıda bulunan üye ve gönüllüler ile eski Adana şube başkanlarına teşekkür plaketi töreni yapıldı. Birlikte çay içilerek MAZLUMDER GYK üyeleri ve Adana sivil toplum temsilcileri tanışıp kaynaştılar.

18 Ocak Pazar günü öğleden önce yapılan Adana şehir gezisi ve ardından düzenlenen yemekli toplantının ardından MAZLUMDER GYK üyelerinin Adana Şube başkanı Orhan Göktaş’ın şahsında Adana Şubesine teşekkür edip şehirden ayrılmaları ile MAZLUMDER GYK toplantısı sona erdi.

Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ve yönetim kurulundan Hacı Yakışıklı, Adnan Evsen ve üyelerden Rıza Bozdağ’ın katıldığı Kayseri ekibi kusursuz ev sahipliği ve gösterilen yakın ilgi için Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş ve arkadaşlarına teşekkür ederek Kayseri’ye döndüler.    

Bakmadan Geçme