MACAR ŞEHRİ TÜRKİYE'DEN KARDEŞ ARIYOR

Macaristan Oroszlány Belediye Başkanı Lazók Zoltán, Orszalány'da Türkiye mevsimi estirme konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Zoltan 'Osmanlı Türklerinin 150 yıl yaşadığı Orszlány'a Türkiye'den bir kardeş şehrimiz olsun isteriz.' dedi.

Macaristan'da Oroszlány Şehri Belediyesi ve Macaristan Gazeteciler Cemiyeti ( (MÚOSZ )'nin ev sahipliğinde 5. si düzenlenen ''Belediyecilik, Pazarlama, Protokol Etiği  ve Media'' konulu konferansa, Budapeşte, Badacsony, Kecskemét, Jászberény, Tiszaföldvár, Mendér, Tatabányá, Szentendré, Pétfürdő ve Debrecen kentlerinden  coşkulu katılımın yanında Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve DEİK Türk Macar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz ve Média Provincia Kulturális Egyesület Derneği Başkanı Gönczi Mária da katılarak destek verdi.

“İşbirliğimizi artırmalıyız”
Oroszlány Belediye Başkanı Lazók Zoltán konferansın açılışında yaptığı konuşmasında ''Geçmişte madencilik ve değerli taşların merkezi olan kentimiz, büyük ve güçlü sanayi yatırımlarıyla anılmaktadır. Sanayi bölgemizde bir de Türk yatırımcımız bulunmaktadır. Madencilik müzemiz Macaristan'ın en etkili gezilmesi gereken noktalarındandır. Almanya, Polonya, Finlandiya, Danimarka ve Slovakya'dan kardeş şehirlerimiz bulunmaktadır. Osmanlı Türklerinin 150 yıl yaşadığı Macaristan Orszlány'a Türkiye'den de bir kardeş şehrimiz olsun isteriz.  Tekirdağ'da müzesi bulunan II.Rákóczi Ferenc ile Esterházy Antal Macaristan'da özgürlük ve istikbal mücadelesini kaybettiğinde Oroszlány şehrimiz Esterházy Antal'ın şahsi topraklarıydı. Türkiye'ye, İstanbul'a birkaç defa gitme ve gezme imkanım oldu. En sevdiğim favori şehirlerimin başında İstanbul gelmektedir. Bir defasında İstanbul'da tarihi mekanları gezerken Macar olduğumu anlayan bir gencin '' Török Basa nagy a hasa'' dediğini hiç unutmuyorum.  Dostluk, kardeşlik ve işbirliğimizi artırmalıyız'' dedi.

 “Her türlü desteği vermeye hazırız”
İletişim, pazarlama, protokol etiği ve yaklaşımı konularında sunumların yapıldığı konferansta Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz şunları söyledi:
''Oroszlány Belediye Başkanı Lazók Zoltán,  Macaristan Gazeteciler Cemiyeti ( (MÚOSZ ) Başkanı Hargitai Miklós ve Gönczi Mária'nın daveti üzerine beş yıldır geleneksel olarak düzenlenen, farklı bölgelerden geniş katılımın olduğu konferansa katılmaktan büyük mutluluk duydum. İki dost ülke arasındaki geniş kapsamlı dostane işbirliklerini, sosyal, kültürel, ticari ve ekonomik etkinlikleri teşvik ediyor ve karşılıklı anlayışın ilerletilmesine katkı sağlamak açısından bugünkü konferansı bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Belediye Başkanı Lazók Zoltán'ın Avrupa'nın güvenilir yükselen ülkelerinden Macaristan'ın Orszalány şehrinde Türkiye mevsimi estirme konusunda her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız. Türkiye ile Macaristan arasında geçmişe uzanan köklü ilişkilerin daha da geliştirilmesi, müteşebbis güçlerinin harekete geçirilerek yatırımlarının artırılması iki dost milletin birbirlerini daha da yakından tanımalarına fırsat oluşturmalıyız. Küresel düzlemde dünyanın kritik öneme sahip havzalarının kesişim noktasında yer alan modern ulaşım imkanlarının bulunduğu Türkiye'ye de Macar yatırımcıları bekliyoruz''
Kurum haberi
 

Yorumlar 2
Fatma Avar 19 Ekim 2017 07:41

Tebrikler Sayın Osman Şahbaz, Belki Nevşehir'i de bu güzel çalışmaların içinde buluruz. F. Avar

Mustafa Akça 19 Ekim 2017 00:33

Macarlar ile kardeş ve dost olmak için Sivas Belediye Başkanımızın girişimde bulunmasını isteriz. Başkan Osman Şahbaz Beye ulaşabilmeliyiz. Saygılar ve teşekkürler Mustafa Akça

Bakmadan Geçme