Lokantacılar Kermeslerden dertli

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, kentte rastgele açılan kermeslerden dolayı lokantacıların büyük sıkıntı yaşadığını iddia ederek, gerekli yerlere şikayet edeceklerini söyledi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, yaklaşan Ramazan ve sektörde yaşanan bazı sıkıntılar hakkında bilgiler aktardı.
Kent genelinde marketler ve benzeri yerlerde yemek hizmeti verilmesinin sektörü sıkıntıya düşürdüğünü dile getirerek, bazı noktalarda açılan kermeslerden dert yakındı.
İslam aleminin Ramazanını tebrik eden Başkan Köse, vatandaşlardan kayıt altındaki esnafı tercih etmelerini istedi. Kayıt dışı iş yerlerinin sağlık açısından sıkıntılı olabileceğinin altını çizen Köse, “Sektörümüz en fazla tacize maruz kalan meslek gruplarından birisi. Şu anda kentin muhtelif yerlerinde açılan kermesler esnafımızın ocağına incir ağacı dikiyor. Mağdur oluyorlar. Kermes meraklısı olanlardan, bu işi yapmaya çok meraklılarsa belgelerini alsınlar, öyle yapsınlar. Diğer türlü esnafımız mağdur oluyor. Bununla birlikte çay ocaklarında ve marketlerde ruhsat dışı çalışılıyor. Bakıyoruz bazı yerlerde kıymalı 5, lahmacun 1 buçuk TL’den satılıyor. Gerçekten içeresinde ne var çok merak ediyoruz. Bunların denetimden geçirilmesi gerekiyor.” dedi.

Köse, ramazan ayında lokantaların açık olmasının bazı eleştirilere neden olduğunu ancak usulüne uygun hizmet verildiğinde sıkıntı oluşturmayacağını söyledi.
Başkan Köse, fiyatlar konusunda her hangi bir değişiklik olmayacağını, ramazan öncesi listenin ramazan ayı boyunca da geçerli olacağını söyledi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 1
İlyas Dindar 24 Mayıs 2017 16:13

Biz de çok dertliyiz ama germir tarafında adam gibi bir yemek yiyecek yer yok. Öğrencilerin ısmarladıkları dürümlerden dolayı zehirlenme vakaları var. Bunlar da size bağlı işletme. Ne tedbir aldınız. Hiç

Bakmadan Geçme