Kutü'l Amre'yi 'Kayseri Gündemi'ne taşıdık

Kayseri Gündem gazetesi olarak unutturulan zafer Kutü'l Amre hakkında yaptığımız özel çalışma ile bu zaferi Kayseri'nin gündemine taşıdık. Akademisyenlerin zafer ile ilgili özel dosyaları ve STK temsilcileriyle siyasilerin görüşlerinin yer aldığı özel ekimiz büyük beğeni topladı.

 Yeni ekleri heyecanla bekliyoruz

 

Okuyucularımızın da büyük beğenisini kazanan bu çalışma ile ilgili Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanı Arş. Gör. Mustafa Temel, “Dicle Nehri kıyısında ‘Kutü’l Amâre’ şehri yakınlarında İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan ve kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla biten muharebe, Türkiye topraklarında yaşayan bizler için oldukça önemlidir.  Müslüman topraklarının muhafaza edilmesi için şehit olan askerlerimizi anmak ve Fatiha okuyarak onları rahmetle anmak ise görevimizdir. Hazırladığı özel “Kutü’l Amâre” eki ile görevimizin bize hatırlatılmasında emeği olan ‘Kayseri Gündem’ gazetesine şükranlarımı iletiyorum. Basının tarihi gerçeklikleri değiştirerek yeni bir nesil inşa etmeye çalıştığı günlerden; İslâm için, İslâm toprakları hakkında farkındalığımızı artıran yayınlar yapıldığı bir süreçteyiz. Bu süreçte ‘Kayseri Gündem’ gazetesinin yayın politikasını tebrik ediyor, güncel gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde ele alan yeni ek yayınlar çıkarmasını heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Cephede savaşmak kadar önemli

 

Akit gazetesi Ankara Muhabiri Süleyman Yaşar ise “Resmi tarihin dayatmacı zihniyetinin unutturmaya çalıştığı kutlu zafer Kutü’l Amâre’yi yeniden gündeme taşımanın en az cephede çarpışmak kadar kıymetli olduğuna inanıyorum. Kurulduğu günden bu yana milli ve manevi hassasiyetlere sahip çıkmayı kendine görev edinmiş Kayseri Gündem’in, Kutü’l Amâre özel ekiyle okuyucularının karşısına çıkmasını bir medya mensubu olarak hayranlıkla karşılıyorum. Böylesine önemli bir zaferi anıp geçmek yerine tarihe not düşecek zengin içerikli eki hazırlayan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bir Kayseri Gündem okuru olarak, milletin gönül çizgisiyle kesişen yeni çalışmaları da hasretle bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

Esnaftan tam not

Gazetemizin okuyucularından kuyumcu Recep Uzunoğlu da Kutü'l-Amâre’nin çok muhteşem şekilde hazırlanan bir ek olduğunu dile getirerek, “Ticari ve sosyal olarak zor zamanlar yaşıyoruz, bugünlerde en büyük destekçilerimiz gurur duyduğumuz atalarımız. Onların mücadeleci ve milliyetçi ruhu bizlerin bugün güçlü ve dirayetli olmamızın en büyük sebebidir. Milletimiz, Allah’tan başka kimseden korkmayan, koca yürekli, vefalı, mücadeleci bir millettir. Bu hizmeti gerçekleştiren, birlik olmamız gerektiğini hatırlatan Kayseri  Gündem'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dileğim bu hizmetlerin her dâim devam etmesi ve bizleri yine mutlu memnun etmesidir” dedi.

 

Sarıçiçek Pastırma’nın sahibi Ahmet Sarıçiçek ise bu tarihi zaferi böyle güzel bir ekte görmekten çok memnun kaldığını söyleyerek, “Beni gerçekten mutlu ve memnun etti. Bu konuda Kayseri’de ilk defa bu güzel tarihimizi gazeteye ek olarak Kayseri Gündem yansıttı. Tarihimizi bize bir kez daha hatırlattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu. 

 

Okuyucular birbirlerine tavsiye etti

Hasetçi Büfe’de görevli olan Mehmet Bayraktar çıkardığımız ek için şu ifadeleri kullandı, “Bir gazete satıcısı olarak bu sabah ilk olarak gazetenin eki dikkatimi çekti. Her bir sayfasını merak ederek okudum. Özenle hazırlanmış olan bu ek muhteşem tarihimizi bize bir kez daha hatırlattı. Günlük 20’nin üzerinde Kayseri Gündem gazetesi satıyorum. Bugün Kayseri Gündem gazetesini alan halkımız ek ile ilgili beğenilerini bizzat bana iletti.  Ekin gazete ile birlikte dağıtıldığını gören vatandaşlarımız başka kişilere de gazetenin alınmasını önerdi. Bugün en çok satılan gazete oldunuz. Çünkü son zamanlarda Kayseri’de böyle güzel tarihimizi kimse yazmamıştı. Kayseri Gündem ailesine teşekkürlerimi sunarım.”

 

Anadolu Ajansı abonelerine duyurdu

 

Öte yandan Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Temsilciliği ‘Yerel gazeteden Kutü'l-Amâre özel eki’ başlığı ile yaptığımız bu özel çalışmayı abonelerine servis etti.

 

Paylaşılan haberde şunlara yer verildi;

 

“Kayseri'de bir yerel gazete, Kutü'l-Amâre Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla özel ek çıkardı.

 

Gündem Gazetesi, 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer olan Kutü'l-Amâre 'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla özel ek hazırladı.

 

Bugün gazeteyle birlikte verilen Kutü'l-Amâre özel ekinde, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin de zaferle ilgili çeşitli görüşlerine yer verildi.

 

12 sayfalık ekte ayrıca, bilim adamlarının da zaferle ilgili yazıları yer aldı.”

 

Komando Tugay Komutanlığı’nda kutlama

 

Kut’ül Ammare Zaferi’nin 100’üncü yılı 1.Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen programla kutlandı.

 

1.Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen programa Vali Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Üniversite Rektörleri, İlçe Kaymakamları, bazı il müdürleri ile silahlı kuvvetlerin mensupları katıldı.

Vali Düzgün burada yaptığı açıklamasında, Kayseri’deki 44. Alay’ın oradaki silah arkadaşları ile beraber Kut’ül Ammare zaferinin kazanılmasında büyük katkılar sağladığını belirterek, 1. Komando Tugayı’nda görev yapan askerlerin yaklaşık 9 aydır Cizre, Sur, Nusaybin ve diğer kritik bölgelerde vatanın bölünmezliği için kahramanca görev yaptığını, bu toprakları korumak için şehitler, gaziler verdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Kut’ta da çarpışan Kayseri Kasap Alayı’nın mekânı olması ile birlikte Zincidere’nin dün olduğu gibi bugün de vatan savunmasında en güzel şekilde görevini yerine getirdiğini ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz bu topraklarda eğitim alan askerlerimiz dün Kasap Alayı olarak  1. Dünya savaşında zaferler elde ederken, bugün de 1. Hava İndirme Komando Birliği olarak varlığını gösteriyor.” dedi.

 

Araştırmacı yazar Hüseyin Cömert de “Kut’ül Ammare Muhabereleri” sunumunu yaparak, bu zaferin kazanılması esnasında yaşanan olaylar ve kahramanlıklar hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve beraberindekiler, Tugay Komutanlığı Yemekhanesinde erbaş ve erlerle öğle yemeği yiyerek, bir süre onlarla sohbet etti.

 

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme