Kurt ailesini hüzne boğan kaza

Kayseri'nin tanınmış ailelerinden Kurt ailesi umrede geçirdikleri trafik kazasıyla sarsıldı. Umre ziyaretine giden AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı ve Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt ile İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı, işadamı Ahmet Kurt Mekke-Medine arasında içinde iki çocuğunun bulunduğu otomobil ile kaza yaptı. kızları Rümeysa Nehir Kurt hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan 4 kişi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın büyük çabaları sayesinde ambulans uçak ile Kayseri'ye getirildi.

Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt, işadamı Ahmet Kurt, oğulları Mehmet Akif Kurt ve kızları mimar Rümeysa Nehir Kurt'un bulunduğu, mukaddes topraklara Kayseri'den giden üst düzey kişilere mihmandarlık yapan Yaşar Yıldırım’ın kullandığı otomobil Mekke- Medine karayolunda  trafik kazası yaptı. Kazada Hatice, Ahmet Kurt , oğulları Mehmet Akif Kurt  ve mihmandarları Yaşar Yıldırım  yaralanırken Rümeysa Nehir Kurt hayatını kaybetti. 

Yaralılar ambulans uçakla geldi

Acı olay Mescid-i Nebevi'nin bulunduğu alanın 500 metre yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırının yaşandığı gün Mekke Medine karayolunda meydana geldi. Kazada yaralanan Kurt ailesi ve Mihmandarları Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın büyük gayretleri sayesinde özel ambulans uçak ile Kayseri’ye getirildi. Özel Erciyes Kartal Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yararlılar ameliyata alındı

Elim kazada yaralanarak Özel Ambulans uçak ile Erkilet Havaalanına, hemen ardından ambulans ile Özel Erciyes Kartal Hastanesine getirilen Ahmet, Hatice, Mehmet Akif Kurt ve Yaşar Yıldırım tedavi altına alındı. Hastane acil servisinde ayakta tedavi edilen Mehmet Akif Kurt taburcu edilirken vücudunun değişik yerlerinde kırıklar bulunan diğer yaralılar ameliyata alındı. Başarı bir ameliyat geçiren Ahmet ve Hatice Kurt’un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Boynunda incinme, kolunda kırık bulunan Yaşar Yıldırım’ın da bugün ameliyata alınacağı bildirildi. Hastane Ortopedi servisinde tedavileri devam eden yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kazada hayatını kaybeden mimar Rümeysa Nehir Kurt'un cenazesi resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Suudi Arabistan’dan Kayseri’ye getirilerek defnedilecek.

Kayseri Gündem Gazetesi olarak kazada hayatını kaybeden Rümeysa Nehir Kurt'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kayseri Gündem

 

Yorumlar 5
Mustafa Yılmaz 08 Temmuz 2016 13:22

Allah rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabır dilerim.

Murat Öztemur 08 Temmuz 2016 03:09

Allah rahmet eylesin. Makamı vefat ettiği yer gibi Rasulullah'a komşu olsun. Rabbim geride kalanlara sabır versin

Erol Ozbek 07 Temmuz 2016 00:27

Allah rahmet eylesin geride kalan ailesine sabırlar dilerim Allahtan mekanın cennet olsun işAllah

Hüseyin çetin 06 Temmuz 2016 23:35

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Necip 06 Temmuz 2016 19:43

Allah Rahmet eylesin, kalanlara sabır versin

Bakmadan Geçme