Kurt ailesi'nden teşekkür

Umre yolculuğunda yaşadıkları trafik kazasından sonra uçak ambulansla getirildikleri Kayseri'de özel bir hastanede başarılı bir ameliyat geçiren İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı, işadamı Ahmet Kurt ve Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt'un sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kaza sonrasında kendisi ve ailesinin Kayseri'ye getirilmesinde katkısı olan devlet büyüklerine teşekkür eden Ahmet Kurt, 'Devletimiz çok büyük. Bizi uzak diyarlarda bırakmayarak memleketimize getirdi. Emeği geçen herkese minnettarım' dedi.

 Kayseri’nin tanınmış ailelerinden Kurt ailesi umrede geçirdikleri trafik kazasıyla sarsıldı. Umre ziyaretine giden AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı ve Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt ile İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı, işadamı Ahmet Kurt Mekke-Medine arasında içinde iki çocuğunun bulunduğu otomobil ile kaza yaptı. Kızları Rümeysa Nehir Kurt hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan 4 kişi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın büyük çabaları sayesinde ambulans uçak ile Kayseri’ye getirildi.

Yaralılardan Mehmet Akif Kurt ilk taburcu olan isimdi. Kayseri Özel Erciyes Kartal Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan Yaşar Yıldırım da taburcu edildi. Trafik kazası sonucu kollarında ve bacaklarında kırıklar oluşan Ahmet ve Hatice Kurt hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi. Hastane odasında tedavileri devam eden Kurt ailesini yakın akrabaları yalnız bırakmadı. Hastane odasında ziyaretçi kabul edilmeyen çift için hastane ortopedi servisi girişinde ziyaretçi defteri oluşturuldu.

“Sayın bakanımıza ve Taner abime teşekkür”

Hastane odasında tedavisi devam ederken görüştüğümüz Ahmet Kurt kaza sonrasında ailesine destek olan başka hükümet yetkilileri olmak üzere uçak ambulans ile Kayseri’ye getirilmelerinde çabaları olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’a teşekkürlerini iletti. Ahmet Kurt,” Kutsal topraklarda başımıza beklenmedik bir kaza geldi. Kaza sonrasında başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımız devletimizin gerekli kurumları üstün bir gayret göstererek beni ve ailemi Medine yolunda çaresiz bırakmayarak sahip çıktı. Kraliyet danışmanı Ceyhun Parlak, kazadan sonra bizlere gerekli yardımları yaparak her zaman yanımızda oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ve abim, can yoldaşım Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın katkılarıyla ambulans uçak ile memleketimize geldik. Özel Erciyes Kartal Hastanesi’nde bizlere canla başla hizmet eden ve sağlığımız için çalışan başta doktorlarımız olmak üzere bütün çalışanlara, hastanede bizleri yalnız bırakmayan akrabalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Devletimiz çok büyük. Şükürler olsun ki yeniden memleketimize geldik ve güvenli ellerdeyiz. Adını hatırladığım veya aklıma gelmeyen, bizler için çabalarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi borç biliriz” şeklinde konuştu.

Cenaze getiriliyor

Kazada hayatını kaybeden Kurt ailesinin mimar kızı 25 yaşındaki Rümeysa Nehir Kurt’un cenazesinin yurda getirilmesi için resmi işlemlerin devam ettiği ve en kısa sürede Kayseri’ye getirilmeye çalışıldığı bildirildi.

 

Haber ve foto : Ahmet Bolat

 

Bakmadan Geçme