Kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Talas Anayurt bölgesinde KASKİ Tesisleri yanında kurulan Kurban Pazarı'nda satıcılar vatandaşları bekliyor.

Kurban bayramına çok kısa bir süre kala kurban pazarlarındaki yoğunluk ta artmaya başladı. Kentin çeşitli bölgelerinde kurulan pazarlarda alıcılar bütçelerine uygun kurbanlık alabilmek için kıyasıya pazarlık ederken, satıcılar ise mallarını zararına vermemek için direniyor. Talas’ta Anayurt bölgesi ile Tavlusun yol ayrımında kurulan kurban pazarında satıcı ile alıcı arasındaki bu pazarlıklar bazen saatlerce sürerken ortaya renkli görüntüler çıkıyor.
”Alıcı için pahalı, üretici için ucuz”
Kurban pazarına Tomarza’dan gelen Zülfikar Şahin "Geçen yıla göre fiyatlar hemen hemen aynı. Bugün ve yarın işlerin hareketleneceğini düşünüyorum. Vatandaşlar fiyatı beğenmiyor. Alıcı için fiyat pahalı, bizim için ise ucuz. Küçükbaş hayvan fiyatlarımız 500-900 TL arasında değişiyor. Her bütçeye uygun kurbanlık hayvanlarım var.” diye konuştu.
“Fiyat sorup gidiyorlar”
Vatandaşın fiyat sorup döndüğünü aktaran Galip Şimşek de, “Fiyatlarda geçen yıla göre artış yok. Son güne doğru hareketlilik olacağını düşünüyorum. Kurban pazarının yerini bilmeyen çok vatandaşımız var.
Arife gününden umutluyuz
Kayseri’nin Tomarza ilçesinden gelen Adem Karcıoğlu, "Yaklaşık 1 hafta önce pazara hayvanlarımı getirdim. Şu an için hareketlilik yok. Büyükbaş hayvanlarımızın fiyatı 4 bin 500 ile 12 bin TL,  Küçükbaş fiyatlarımız ise 500 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Bugün ve yarın (arife) günü inşallah beklediğimiz olacak. Umutluyuz.” diye konuştu.
Pazarın gözdesi “Paşa”
Pazarın gözdesi ise 1 ton ağırlığındaki “Paşa” lakaplı tosun. Adem Karcıoğlu’na ait olan ihtişamıyla göz kamaştıran “Paşa” 14 bin liraya alıcısını bekliyor.
Satıcıların su ve tuvalet isyanı
Bölgede kurulan hayvan pazarında satıcıların hemen hemen hepsi kendilerine uygun koşulların oluşturulmadığından yakınarak, “Tuvaletler hijyenik değil. Kapısı tutmuyor. Hayvanlarımız çeşmelerdeki sulardan içmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zor durumdayız. 11 ay hayvanlara bakıyoruz. Bize 1 hafta kalabileceğimiz bir yer oluşturulmuyor” diye dert yandılar.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ


 

Bakmadan Geçme