'Kundakçı üyemiz değil'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin geçtiğimiz gün Hacılar İlçe teşkilatında yaşanan kundaklama olayını gerçekleştiren kişinin CHP üyesi olmadığını söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını dile getiren Keskin, 'Kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu yapanların açığı çıkarılmasını bekliyoruz' dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin partilerinin emek büroları oluşumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
CHP’ye karşı algı oluşturulmaya çalışılıyor
Toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin yaparak yaşanan kundaklama olayına değindi.
Konuşmasında bazı basın yayın organlarında “Olayı gerçekleştiren kişi CHP’li çıktı” şeklinde yer alan haberlere tepki göstererek; “Şahsın CHP ile bir ilgisi yok. Doğru olmayan bilgiler, doğruymuş gibi yazılıyor. Ne yazık ki basında bu şekilde algı oluşturulmasına yardımcı olunuyor. Partimizi kundaklayan madde bağımlısının partimiz üyesi olduğu gibi cümleler, yazılar, ifadeler yer aldı. Bu kişinin Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği yoktur. Madde bağımlısı olan birisidir. Madde bağımlısı kişiler, buldukları parayla bir şekilde içtikleri maddeyi temin ederler. Yakan değil, yaktıran kişi önemlidir. Bunu kasıtlı yapıyorlar. Birileri farklı algı oluşturmaya çalışıyor. Bunu yapanların ortaya çıkması için olayın takipçisi olacağız” dedi.
“Onların gündemi yandaşların kalkınması”
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Ak Parti’nin gündeminde millet değil, yandaşların kalkınması var” dedi.
Orta Anadolu’da Emek Platformu oluşturma adına gezdiklerini belirten Çetin Arık, “Biz CHP olarak taşeron işçiliği kaldıracağız diye yola çıktık. AK Parti de ‘Biz de kaldıracağız” dedi. Ama getirdikleri düzenleme ile taşeronunda taşeronluğu aranacak hale gelindi. Türkiye’ye kiralık işçiliği getirdiler. 21. Yüzyılda bu ne demek? Bir diğer konu ise yabancılara çalışma izni vereceğiz diyorlar. Bizim 6 buçuk milyon işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. ‘Neden yabancılara çalışma izni vereceksiniz?’ diye sorduğumuzda aldığımız cevap şu: ‘Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi.1965’li yıllarda göç veren bir ülke iken şimdi göç alan bir ülke haline geldik. Dolayısıyla gelen kişilere çalışma izni vermemiz gerekecek.’ Cazibe merkezi olmak bizim de hayalimiz ama 15 temmuzu yaşadık. Doların geldiği durum ortada. Cazibe merkezi olunabilmesi için beyin göçünün gelmesi lazım Türkiye’ye. İnsanlar kendi ülkelerindeki savaştan kaçarak gelmiş ülkemize sığınmışlar. Bu insanları örnek göstererek Türkiye cazibe merkezi oldu diyemezsiniz. ‘Turkuaz kart vererek çalışma izni verdiğimiz kişilere vatandaşlık da vereceğiz’ diyorlar. Allah aşkına bu ülkeye bunu yapmayın. Bunların tüm derdi nasıl olur da bir sonraki seçimde 3 buçuk milyon Suriyeliye oy kullandırırız. Tüm dertleri bu.” şeklinde konuştu.
Toplumsal sorunları sahiplenecek bir hareket
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de gerçekleştirilen kundaklamayı kınayarak Türkiye'de bu tip olayların yaşanmaması gerektiğini ifade etti.
Toplumsal sorunları sahiplenecek bir hareket oluşturmak istediklerini belirten getiren Gürer, şunları söyledi:
"İl emek büroları, İl Yönetim Kurulu, İlçe Yönetim Kurulu, kadın kolları, gençlik kolları gibi kurumsal CHP dokusunun varlığında yalnızca gönüllülük esasına dayalı olan CHP üyesi dahi olmayan ama 'emek için sözüm var, söyleyeceğim var' diyenlerden oluşacak bir kurul olacak. Bu kurulda işsizleri, emekliler, kamu ve özel sektörde çalışanların da yer alacağı, işçinin, çiftçinin ve esnafın da temsil edileceği toplumsal sorunları sahiplenecek yeni bir hareket yaratmak istiyoruz."
Kundakçı tutuklandı
Diğer yandan cumartesi gecesi Cumhuriyet Halk Partisi Hacılar İlçe Başkanlığını kundaklayan N.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bakmadan Geçme