Kültür kuruluşlarından terör mağdurlarına destek

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu tarafından hazırlanan bir kamyon dolusu ihtiyaç malzemesi, terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde gönderildi.

Güneydoğuda yaşanan terör olaylarının ardından evsiz barksız kalan bölge halkına daha önce 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderen Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu, hayırseverler ve bazı kuruluşların desteği ile bir kamyon dolusu daha malzeme topladı.

Toplanan ihtiyaç malzemeleri Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi yanında bulunan otoparktan dualar eşliğinde gönderilirken, Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu tarafından hareket öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Platform Başkanı Ahmet Taş, toplanan yardımlar arasında yastık, yorgan, battaniye, halı, kilim gibi malzemelerin olduğunu belirterek şunları söyledi:

Temmuz 2015’ten bu yana Güney ve Doğu Anadolu’nun birçok yerleşim biriminde PKK saldırıları sonucu başlayan çatışmalarda yüz binlerce bölge insanı evini, köyünü, şehrini terk ederek güvenli bulduğu yerleşim birimlerine sığınmak zorunda kaldı. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu “Kardeşlik ve Dayanışma Platformu”  zor şartlar ve imkânsızlıklar içinde şehirlerine sığınmak zorunda kalan bu mağdurlara yardımcı olmanın çabası içindeler.  Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu olarak aralarında MAZLUMDER, DARÜLACEZE VAKFI ve İHH’nın destekleri ile hazırlanan, içinde mağdurların acil ihtiyacı olan yatak, yorgan, battaniye ve yastık gibi yardım malzemelerinin bulunduğu üçüncüsünü Kızıltepe Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’na gönderdik. Katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Allah hayırlarınız kabul kardeşliğimiz daim olsun diyoruz”

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

                                                                      

                                                                                              

Bakmadan Geçme