KTO'DA ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. 
Yapılan toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kayseri Ticaret Odası meclis üyeleri katıldı. Toplantıda görüşülen gündem maddelerinin ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Bugün biz Şubat ayı meclis toplantımızı eski belediye başkanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile birlikte yapıyoruz. Tabi buraya katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak henüz 2 yılını doldurmamış bir meclisiz. Bir heyecanla elimizden gelen tüm gayreti göstermek suretiyle 2 yıla yakın bir zaman geçirdik. Bu süre içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Bundan sonra da bu birliğimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.
Hiçyılmaz ayrıca, “Kayseri Ticaret Odası olarak çalışmalar yaparken sistemi biraz daha zorlamak suretiyle ticaret odamızdaki meslek komiteleri toplantılarının faydalı olacağını düşündük. Bu toplantılar da faydalı oldu. Kayseri Ticaret Odasının en önemli organı meslek komiteleridir” ifadelerini kullandı.

 

Hiçyılmaz vergi haftasına değindi

 

Başkan Hiçyılmaz, ayrıca yaptığı yazılı açıklama ile vergi haftasına değindi.

  Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması gerektiğinin altını çizen Başkan Hiçyılmaz, "Verginin öneminin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi için 1990 yılından itibaren Şubat ayının son haftasının “Vergi Haftası” olarak kutlandığını söyledi.
Verginin, gerçek ve tüzel kişilere yüklenen ekonomik yükümlülük olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, ödenen vergilerin, büyümeye katkıda bulunarak gelir ve servet paylaşımını düzenlediğini ifade etti.
Bu yıl 26. Vergi Haftası'nın kutlandığını vurgulayan Hiçyılmaz, "Devletin, vatandaşlarına yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devletin harcamalarını karşılayabilmesi için kaynak yaratmasıdır. Bu kaynaklarla kamu hizmetlerinin ve yatırımların verimli bir şekilde yürütülmesi sağlanmaktadır" dedi.
Hiçyılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Vergi, Devletin vatandaşlara verdiği sağlık, güvenlik gibi temel hizmetlerin ve altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak için en büyük kaynaktır. Vergi, bir anlamda da halkın sermayesidir. Bayrağımızın bağımsızlığımızın simgesi olduğu gibi, ödediğimiz vergilerde varlığımızın kanıtıdır. Vergi, helal kazancın tacı, ekonominin ise ilacıdır. 26. Vergi Haftası’nın, Kayseri’ye ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” 

Bakmadan Geçme