• Haberler
  • Gündem
  • KTO Meclis Başkanı Gülsoy: 2023 hedeflerini daha önce yakalayabiliriz

KTO Meclis Başkanı Gülsoy: 2023 hedeflerini daha önce yakalayabiliriz

KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, İnsanların artık işlerine daha güzel odaklanacağını düşündüğünü belirterek 'Bundan sonra önümüz daha güzel olacak. 2023 hedeflerini, hedeflenenden daha önce yakalayabileceğiz.' dedi.

Ticaret Odası Nisan ayı meclisi Başkanı Ömer Gülsoy nezaretinde Hizmet Binası Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Ömer Gülsoy toplantıda yaptığı konuşmasında referandum sürecini değerlendirerek: "Çıkan sonucun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra inşallah zamanında seçimler olacak. İnsanların artık işlerine daha güzel odaklanacağını düşünüyorum. Zamanın kıymetini en iyi bilen iş dünyasıdır. Bundan sonra önümüz açık diye düşünüyorum. 2023 hedeflerini, beklenenden daha önce yakalayabileceğiz. Bizler memleket kaygısı taşıyan insanlar olarak seçim olduğu zaman sadece seçime odaklanıyoruz. Seçimin neticesi ne olursa olsun önceden bilinmesi mümkün değil. Önceden bilinse dahi nihayetinde seçimin bir belirsizliği olur. Seçim belirsizliği de ekonomiyi, istikrarı ve güveni de sarsıyor" şeklinde konuştu.

11 bin 900 kişi iş sahibi oldu
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle başlatılan İstihdam seferberliği ile kentimizde 11 bin 900 kişinin iş sahibi olduğunu belirterek, yılsonuna kadar bu sayının 25 bine ulaşacağını beklediklerini söyledi.
'Milletimizin tercih ettiği Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve diğer Anayasal değişikliklerin yansımaları kısa sürede kendisini göstermeye başladı' diyen Başkan Hiçyılmaz, "Dövizdeki düşüş ve borsadaki yükseliş trendi buna en güzel örnektir. Piyasalar moral verici etkileri hissetmeye, güven ve istikrar ortamının getireceklerini şimdiden görmeye başlamıştır. Türkiye ekonomisinde 2017 yılının ilk çeyreği sonunda yaşanan olumsuz dalgalanmanın aşıldığı görülmektedir. İşsizlikle ilgili açıklanan istatistik rakamları, bu sorunu kısa sürede aşmamız gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı İstihdam Seferberliği çağrısı, işsizlik oranının kısa vadede aşağıya çekilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Devletimizin işsizlikle mücadele kapsamında önemli destekler verdiği bu seferberlikle Kayseri’de de önemli adımlar atılmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına olumlu yanıt verilmiş ve 3 aylık sürede 11 bin 900 kişi iş sahibi olmuştur. Buna göre, Kayseri’nin yılsonuna kadar 25 bin olarak belirlenen istihdam hedefine ulaşabilmesi zor olmayacaktır.” dedi.

Kooperatif tartışması
6 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında geçtiğimiz aylarda  kurulan Kayseri Küçük karma sanayi sitesi kooperatifi ile ilgili konular gündeme geldi. Bazı üyeler Ticaret Odası ile hiçbir ilgisi olmadığını belirttikleri kooperatifin oda bünyesinde bir odada faaliyetlerini sürdürmesi eleştirildi.




Kooperatif yönetim kurulu üyesi Bahri Coşkun, kooperatifin üyelerin faydasına olduğunu belirterek; “ Bu işte hiç kimsenin şahsi bir menfaati yok. Bizler gelip geçiciyiz. Amacımız üyelerimizin rahatı için gayret göstermeye çalışıyoruz” dedi.
Diğer yandan işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösteren KTO yönetim kurulu üyesi ve meclis üyesi Mustafa Dulda görevinden istifa etti.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme