KTO çatışan değil, çalışan bir meclis olacak

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, KTO'nun en büyük ve en saygın sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, 'Bundan böyle meclisimiz çatışan değil, çalışan bir meclis olacak' dedi.

 Kayseri Ticaret Odası Meclisi nisan ayı toplantısını geçtiğimiz günlerde başkanlığa getirilen Ömer Gülsoy yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantı, terör saldırılarında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ömer Gülsoy ilk kez başkan olarak katıldığı toplantı öncesinde yaptığı konuşmasına kendisini bu göreve layık görenlere ve Meclis eski Başkanı Mehmet Filiz’e hizmetinden dolayı teşekkür ederek başladı. KTO meclisinin iş adamlarının ya da siyasi partilerin yeri olmadığını ifade eden Gülsoy, “Bu mecliste sorunlar konuşulacak. Siyaset değil, ticaret konuşulacak. Birlik-beraberlik içerisinde nasıl kalkınabileceğimizi konuşacağız” dedi.

“Hep birlikte hareket edebilirsek ve “Ben değil de biz”  diyebilirsek altından kalkamayacağımız hiçbir şey kalmaz” diyen Gülsoy şunları söyledi:

“Meclisimiz artık çatışan değil, çalışan bir meclis olacak. Beraber çalışarak güzel işlere imza atacağız. Buna canı gönülden inanıyorum. Hepimizin dünya görüşü, ideolojisi birbirinden farklı olabilir. Ama burası işadamlarının meclisidir, herhangi bir siyasi parti ya da dünya görüşünün uhdesi olmamalıdır. Bundan sonra siyaset üstü olalım, ticaret konuşalım. Meclisin ana görevi sorunlara çözüm üretmek. 2023 hedefinde Türkiye’de daha fazla Kayseri, dünyada daha fazla Türkiye için gayret göstereceğiz.”

Hiçyılmaz: Dış kaynaklı kriz bizi de etkiledi  

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki krizin dış kaynaklı olduğunu ve tüm olumsuzluklara rağmen yine de yüzde 4 büyüme sağlandığını dile getiren Hiçyılmaz, “Dünyadaki ülkeler kendilerini düzeltmedikçe, Türkiye’nin de kendini düzeltme şansı olmadığı gibi bir durumla karşı karşıyayız. Kaldı ki 2015 yılında yüzde 4’lük büyümeyi başarmış olan da bir ülkeyiz ve son 24 çeyrektir de sürekli büyüyen bir trendimiz var. Dolayısıyla, dış ticaretteki daralmanın, Avrupa’, Amerika, Rusya ve Çin’deki gelişmelere bağlı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Temenni ediyorum ki, bizim dışımızdaki ülkelerde bir düzelme olsun ve dış ticaretimizi artıralım. Çünkü 2023 hedeflerinde 500 milyar Doları yakalamamız, en azından o hedef doğrultusunda gayretimizi artırmamız gerekiyor.” diye konuştu.


Konut faizlere düşerse piyasa rahatlar

Merkez Bankası’nın vermiş olduğu faiz kararını iş dünyası olarak olumlu karşıladıklarını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, piyasaların canlanması için konut faizlerinde indirim olması gerektiğini söyledi.

 Yatırım yapılabilmesi için dışarıdan yatırım desteği alınması gerektiğini belirten Hiçyılmaz, “Kaynaklara ulaşırken ne kadar düşük faizle destek bulursak yatırımlarımızı o oranda artırabiliriz. Özellikle, inşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğu için konut kredilerinde faizlerin düşmesi gerekiyor. Faiz oranları düşürülürse piyasada canlanma olacaktır. Çünkü konut satışlarında daralma söz konusu.” şeklinde konuştu.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

 

 

Bakmadan Geçme