• Haberler
  • Gündem
  • KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan eğitim ve öğretim yılı mesajı

KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan eğitim ve öğretim yılı mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Hiçyılmaz, öğrencilere başarılar dilediği mesajında, velilere de önemli uyarılarda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okul ihtiyaçlarının karşılanması için alışverişin hız kazandığını ifade eden Hiçyılmaz, “Okulların açılmasıyla birlikte kitap-kırtasiye ve giyim sektörleri başta olmak üzere canlanma yaşanmaktadır. Bu canlanmanın yanı sıra üyelerimiz, satışların piyasada çok fazla miktarlarda yer alan, TSE standartlarına uygun olmayan ürünlerden dolayı etkilendiğini belirtmektedirler. Bunun önüne geçilebilmesi için herkesin duyarlı davranması önem arz etmektedir” diye konuştu.
Özellikle kırtasiye ürünlerinde bu sıkıntının başı çektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “TSE standartları dışında üretilmiş ve Çin menşeli ürünler, çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilmekte ve kalitesiz olmaları sebebiyle de uzun ömürlü olamamaktadırlar. Bu nedenle yerli malı ürünlerin tercihi önem arz etmektedir” dedi.
Hiçyılmaz mesajını şu ifadelerle sürdürdü:
“Velilerimizin alışverişlerinde TSE standartlarına uygun ürünleri tercih etmeleri avantajlarına olacaktır. Çocuklarımızın sağlığı düşünülerek, standartlara uygun kaliteli ürünlerin satın alınması ve kullanılmasını özellikle öneriyorum. Üyelerimizin de satışlarında bu noktalara dikkat edeceklerine inanıyorum. Bu vesileyle, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Bakmadan Geçme