Kristal küre erciyes'te sahibini buldu

Türkiye Kayak Federasyonu'nun uzun süredir hazırlandığı Dünya Snowboard Kupası üçüncü ve son ayağı yoğun sise rağmen tamamlandı. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından organize edilen ve 18 ülkeden 85 sporcunun katıldığı Snowboard Büyük Slalom'un son ayağı Erciyes'te Develi Kapı'da kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Şampiyona sonunda ' Kristal küreyi' kadınlarda Çek Cumhuriyeti'nden Ester Ledecka, erkeklerde ise Avusturyalı Andreas Prommegger kazandı. Erzurum'da da bir şampiyonluğunun bulunduğunu anlatan Ester Ledecka, Kayseri'ye ilk kez geldiğini ve kendini Türkiye'de çok güvende hissettiğini söyledi. Televizyonlardan canlı yayınlanan Dünya Kupası'nı iki bakan ve çok sayıda bürokrat takip etti.

 Erciyes Develi Kapı’da ki yarışlar sırasında sis nedeniyle yer yer görüş mesafesi birkaç metreye kadar düştü. Sporcular kapıları geçerken çok zorlandı. Sabah saatlerinde başlayan ilk turların ardından, çeyrek ve yarı finaller yapıldı. Öğleden sonra da final için sporcular yarıştı. Dünya Kupası’nın genel sıralamasında kadınlarda kristal küreye uzanan Çek Cumhuriyeti'nden Ester Ledecka oldu. İkinciliği 28 yaşındaki Rus sporcu Yekaterina Tüdegeş, üçüncülüğü ise Avusturyalı Marion Kreiner elde etti.

 

Erkeklerde ise kristal kürenin sahibi Rus snowboardcu Andrey Sobolev olurken, ikinci Bulgar Radoslav Yankov oldu. Genel sıralamada üçüncü olan Avusturyalı Andreas Prommegger, aynı zamanda kupanın Erciyes’teki son ayağında altın madalyayı kazanan isim oldu. Radikel’e Erciyes’teki başarısıyla ilgili açıklama yapan Avusturyalı sporcu, Türkiye’ye ilk kez geldiğini, tüm organizasyonun çok iyi olduğunu söyledi. “Buraya gelmeden önce Türkiye’deki kış sporları ile ilgili pek fazla bilgim yoktu. Ancak buranın dağları çok güzelmiş” diyen Prommegger, bir gün önce ısınma turları atarken Erciyes’te havanın çok güzel olduğunu ancak yarış anında çok zorlandıklarını, buna da kimsenin bir şey yapamayacağını söyledi.

Dünyanın gözü Erciyes’te

                Yarışları, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da katıldı. Hava şartları nedeniyle protokol televizyonlarda canlı olarak yayınlanan yarışları ekranlardan izledi. Yarışlarda dereceye giren sporculara ödül vermek için bitiş çizgisine giden Bakanlar Elitaş, Ünal ile  Özhaseki ve Düzgün madalyaları ve Kristal Küreyi sahiplerine verdi.

Bakan Ünal: Erciyes bizim için çok önemli
Erciyes'te yapılan dünya şampiyonası ve Erciyes'in kış turizmindeki yerine ilişkin önemli açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, " Önümüzdeki aylarda Kayseri'de kış turizmi ve kültürel mirasla ilgili bakanlık olarak çalışmalar yürüteceğiz" dedi. Bu tür dünya çapındaki büyük organizasyonların Türkiye'nin pozitif gündemi açısından önemli olduğunu da dile getiren Bakan Ünal, "Büyük organizasyonlar uluslararası alanda kara propaganda yürütenlerin iddialarının tam aksine Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke olduğunun da göstergesi" diye konuştu.

 

“Kendimi güvende hissediyorum”

Kadınlarda kristal kürenin sahibi Ester Ledecka, Erciyes’teki ayağında birincisi oldu ve altın madalya kazandı. Kayakta da başarılara imza atan Ester Ledecka, daha önce de Erzurum’da yapılan bir şampiyona da junior kategorisinde birinci olmuştu. Kaymaya 4 yaşında başlayan Ester, kristal küreyi almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de daha önce de gelmiştim. Ancak Kayseri’ye ilk kez geliyorum. Çok güzel bir şehir. Kaldığım otel de çok güzel. Burada kendimi çok güvende hissediyorum. Buradaki tesisler de harika. Hava şartları çok kötüydü. Ancak buna yapılabilecek bir şey yok. Zaman zaman böyle durumlarla karşılaşıyoruz. Şampiyon olduğum için çok mutluyum”

Kayseri Şeker sponsor oldu
Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Mehmet Yarar sponsorluğundan dolayı Kayseri Şeker’e teşekkür ederek "Kayseri Şeker hem bizlerin hem de ülkemizin ağzının tadını artırdı" dedi.
Yarar, ”Kayseri Şeker dünya kupasına sponsor olma vizyonuna sahip olduğu için tüm yöneticilerini tebrik ediyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Dünya Kupası Türkiye’de ve Erciyes dağında yapılıyor buna da ana destekleyici Kayseri şeker oluyor. Kayserimiz ve ülkemiz için çok büyük bir gelişmedir" diye konuştu. Snowboard Dünya Kupası Finaline sponsor olan Kayseri Şeker şampiyonanın yapıldığı alanda açtığı standa da tüm sporculara ve misafirlere lokma tatlısı ve çeşitli ikramlarda bulundu.

(Haber Merkezi)

 

Bakmadan Geçme