KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

“İyi ki çok fazla test çözmüyorsun”

Fatma Çil Gedik isminde bir öğretmenin ortaokul çağındaki öğrencileriyle gerçekleştirdiği tartışması düşüncelerimize tercüman oldu. Öğrencileriyle “Kaynaklarımızdan ülkemize para kazandırma yolları”nı tartışan öğretmen Çil, müfredata uygun bir şekilde test çözerek hayata hazırlanan ve testlere henüz bulaşmamış öğrencilerin cevaplarını paylaştıktan sonra şu tespitte bulunuyor, “İyi ki çok fazla test çözmüyorsun.”
İşte sosyal medyada paylaşılan o olay;



 Halk Aşıkları Şenliği "evlere şenlik" bitti

 AŞIKLAR ATIŞTI, SEYİRCİLER KAPIŞTI

 Kars'ın Kağızman ilçesinde gerçekleştirilen 88. Geleneksel Altın Saz Halk Aşıkları Şenliği "evlere şenlik" halde bitti.
Erzurum ve Karslı aşıkların "atışma" yaptıkları sırada aşıkların taraftarları ve hemşehrileri arasında başlayan sözlü sataşma önce tartışmaya daha sonra da kavgaya dönüştü. Kavgada beş seyirci ile bir halk aşığı hafif şekilde yaralanırken, yedi adet saz da kafalarda parçalanarak kırıldı.

 Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından ilgiyle izlenen aşıklar atışmasını önce aşıklar tartışmasına daha sonra seyirci sataşmasına ve kapışmasına, gecenin geç vakitlerinde de polis yatıştırmasına dönüştüren olay, Erzurumlu Aşık Kıtlama ile Karslı Aşık Karsambaç'ın sahne almalarıyla başladı.

 Atışma esnasında Karslı Karsambaç Aşık Kıtlama'yı "yıpratayım" derken Erzurumluların "kıtlama" geleneğiyle alay edince "dadaş" kökenli seyirciler Karsambaç'a laf attılar. Karslılar da aşıklarını savunmaya geçince ortalık birden savaş alanına dönüştü. Sazların kafalarda kırıldığı kavgada yaralananlar Kağızman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar.

Acemi aşık da kendini yaraladı
Öte yandan aynı şölende "dudakdeğmez" (lebdeğmez) dalında yarışan genç ve acemi bir aşık ise söylenmemesi gereken b, f, m, p, v harflerini yanlışlıkla kullanınca dudağına koyduğu iğne saplandı. Acemi aşığın durumunun iyi olduğu ancak bir süreliğine halk karşısına çıkamayacağı zira konuşmasının peltekleştiği öğrenildi. 
Rıfat Yörük/ASPARAGAS HABER



Ramazan Sokağı tuttu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin en başarılı olduğu alanlardan biri kültürel, sanatsal, bilimsel ve sosyal etkinlikler… Bu kapsamda Kurşunlu Camii Otoparkına açılan Ramazan Sokağı projesi çok tuttu. Sokağın hemen bitişiğindeki alanda hazırlanan platformda akşamları gerçekleşen söyleşiler ve konserler ise sokağa ilgiyi daha da artırıyor. Görüştüğümüz kitapçılar ve diğer esnaf ilgi ve satışlardan memnun olduklarını söylüyorlar. Bu başarılı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ve ekibini kutluyoruz.
   


VATANDAŞ AHMET İŞBAŞINDA!

Vatandaş Ahmet’in Kazım Nuralan’la imtihanı

Geçtiğimiz günlerde bir davet üzerine gittiği Talas’ta yeni açılan KAYTUR’a ait Erguvan Restaurant’ta tanıdık bir sima takılıyor Vatandaş Ahmet’in gözüne...  İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kazım Nuralan, kendisine özel ayrılmış locada, kendisine özel pişirilmiş yemekler ve kendisine özel tahsis edilmiş garsonlar ile birlikte açıyor iftarını…
 Garsonlar ile birlikte açıyor iftarı derken, garsonlar aynı masaya oturmuş iftar açmıyor elbette, sadece hizmet ediyor koskoca İmar A.Ş. Başkanına… Vatandaş Ahmet gibi diğer vatandaşlar ise ilkokulda öğretmenin sorusunu bilmiş talebeler gibi, en ufak siparişi boşta kalabilmiş bir-iki garsona iletebilmek adına, ellerini yarım dakika havada tutmak zorunda kalıyorlar. Tabii bu durum ağrına gidiyor Vatandaş Ahmet’in...  2. sınıf insan yerine konmayı kim ister ki?  Ama ortada acı gerçekler var. Çünkü o sadece bir Ahmet, sade vatandaş Ahmet. Karşısındaki ise kendisinin oyu ile seçilen bir Belediye reisinin atadığı koskoca bir şirket Başkanı. Belediyenin bütün imkanlarından kendisi, eşi, çocukları ve damadıyla birlikte tabii ki faydalanacak.

Ve Vatandaş Ahmet hafif bir mırıldanma ağzında, sanki bir şeyler söylemeye çalışıyor; “Allah’ım sen bizleri adalet terazisinden alıkoyma, içimizden Allah korkusunu eksik etme, bizi harama, kul hakkına karşı koru.!”



Araştırmacı-karıştırmacı çocuk


 
Yorumlar 1
vatandaş mehmet 17 Haziran 2017 11:05

işin doğrusunu öğrenin ona göre haber yapın.

Bakmadan Geçme