KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı Köşebaşı meselelere farklı yönlerden yaklaşmaya devam ediyor.

 
            ACI BİBER
ÇOCUKLARA KÖTÜ ÖRNEK
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in kuruluşunun 97'nci yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda siyasi parti liderleri tarafından yapılan konuşmalardan sonra gerilim artınca tartışma çıkmış.
Yapmayın, etmeyin çok sayın liderler! Bari Çocuk Bayramı’nda güya onlar adına konuşurken tartışmayın, maraza çıkarmayın, geleceğin yöneticilerine kötü örnek olmayın Allahaşkına!
Bu tavrınızla, yeni başlattığımız “Acı biber” köşesinin ağızlarına acı biber sürülesi ilk misafirleri olmayı hak ettiğinizi de bilin ve bu geren tavırlarınızdan lütfen artık vazgeçin.

GÜNÜN ÇİZGİSİ- Turgut Yılmaz

 
  Talas’ın esprili tuvaletleri
 
 Talas Belediyesi cami yanlarına yaptırdığı örnek şadırvan ve tuvaletlerle cemaatin ve vatandaşların beğenisini kazanıyor. Tuvalet girişlerine konan, “sıkışmış” kadın ve erkeklerin tasvir edildiği komik görseller ise özellikle gençlerin ilgisini topluyor.


        HAŞLAMA-TAŞLAMA    
 
 BİLESİN
Elim ermez, gücüm yetmez figana
Bilgim yoktur girmem hiçbir divana
Aklım yetmez sarımsakla soğana
Sen bilgeysen ben değilim bilesin           
 
Çamur atma bilmediğin fikire
Biliyorsan sende gir bir zikire
Yardım eyle bilmediğin fakire
Sen zenginsen ben değilim bilesin
 
Çoban senle aynı hakka sahiptir
Çobanlıkta kısmet için nasiptir
Düşmez kalkmaz olmak ona nasiptir
Sen düşmezsen bende düşmem bilesin
 
Gitsen gitsen sen Bağdat’a gidersin
Kısmetinde ne varsa onu yersin
Kibirlenme ölüm vardır bilesin
Günü gelir sen de burdan gidersin
 
Seyfali’ye ölüm gelmez sanmayın
Mezarıma gelip beni dinleyin
Dostunuza o da gitti söyleyin
Zanneyleme kalınıyor bilesin.


 
                                             BİR GARİP HABER
Melikgazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına servis edilen bir haber, İletişim Fakültelerinin derslerine konu olacak cinsten. “De-da”ların büyük bir işkenceye maruz kaldığı, tekrarlar ve cümle düşüklükleri ile saç baş yolduran, bu yüzden kullanamadığımız haber şöyle:
………………………………….
Melikgazi İlçesi Türkiye’de üçüncü
EVET ‘te % 68.6 ile Nüfusu 500 bini geçen belediyeler de…
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 16 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa değişikliği ile ilgili referandum da Melikgazi ilçesinin Türkiye’de evet oranın da üçüncü sırada olduğunu söyledi.
 Evet oyu yüzdesinde 65 ilden daha fazla
Nüfusu 500 bini geçen 22 ilçe bulunduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  “Melikgazi ilçesi 555 bin nüfusu ile Kayseri’nin yarısına hizmet vermektedir. Gündüz nüfusu daha da artmaktadır. Hafta sonu AVM’le ve kapalı çarşı ile tarihi ve gezi yerlerine gelenler ile bu sayı daha da artmaktadır. Ülkemizde nüfusu 500 bini geçen 22 ilçe bulunmaktadır. 16 Nisan 2017 günü yapılan Referandum da ise ilçe genelindeki % 68.6 EVET oyları ile Türkiye’de üçüncü ilçe olmuştur. Yani EVET ‘de en büyük içlerde üçüncü sıra da yer almıştır” dedi.
 Nüfusu 500 bini geçen 22 ilçe sıralamasında…
Melikgazi ilçesinin % 68.6 EVET oy oranı ile Türkiye genelinde 65 ilden daha fazla EVET oyu bulunduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 16 Nisan 2017 günü yapılan Referandum da Melikgazi’nin yine gündem de olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

 

Yorumlar 1
esnaf 24 Nisan 2017 14:56

pazar günleri küçük esnafa destek için büyük amvler kapalı tutulmalı küçük esnaf erimemesi için destek için bu yapılmalı bütün belediye başkanları bunu yapmalı 1 begendik 2 bim 3 şok 4 şehzade 5 kayseri park 6 kayseri forum küçük esnaf için kapalı tutulmalı pazar günleri ve hafta içide akşam saat 7.30 da kapatılmalı

Bakmadan Geçme