KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı Köşebaşı meselelere farklı yönlerden yaklaşmaya devam ediyor.

Borç yapılandırmada Melikgazi zararda

28 Kasım Pazartesi günü Melikgazi Belediyemizden “Borç yapılandırmada herkes kazandı” başlığıyla bir basın bülteni geldi. Haber, sayfalarımızda değerlendirilmesi için akşam saatlerinde önümüze geldiğinde rakamlarda bir gariplik olduğunu gördük. Zira bültende aynen “17.698 bin kişi yararlandı, 14.490 bin lira (?) gelir sağlandı” deniliyordu. Muhtemelen bu ‘14 milyon 490 bin liradır’ diye düşündük ama her ihtimale karşı bu haberi girmedik.
Ertesi gün yerel gazetelerimize baktığımızda haberi kullananların tamamının belediyeden gelen şekliyle yani “14.490 bin lira” olarak girdiklerini gördük. Üstüne üstlük belediyenin web sitesinde de haber bu haliyle yer alıyordu.
Melikgazi Belediyemizin Basın Yayın Müdürlüğü’ndeki sorumlu arkadaşlarımızdan bu rakamın doğrusunu rica ediyoruz. Zira toplam gelir “14.490 lira” ise borç yapılandırmada Melikgazi Belediyesi kazanmış sayılamaz.
 

Dil yaremiz

Konuğumuz Vakıfbank
Vakıfbank Kayseri Şubesi bankamatiğinde gerçekleştirmek istediğimiz bir işlem sırasında ‘Dil yaremiz’e konu olacak bir olay ile karşılaştık. “Lütfen T.C. Kimlik Numarasınızı girip ‘GİRİŞ’ tuşuna basınız” şeklinde karşımıza çıkan yazıda ‘Numaranızı’ yerine ‘Numarasınızı’ yazılınca ister istemez bu durum köşemize malzeme oldu.


 

7 gramlık özür

Geçen hafta yayımlanan köşemizde, bir ajansımızın haberinde ele geçirilen esrar oranlarının başlıkta ve haber içinde 7 gram fark ettiğini yazmış ve “Uyuşturan haber” başlığıyla “Ajans vasıtasıyla sizlere aktardığımız bir haberin girişinde Kayseri’de yapılan bir operasyonla 642 gram esrar ele geçirildiği yazıyordu. Haberin devamını okuduğumuzda ise bu oranın 635 grama düştüğünü hayretle gördük. Aradaki 7 gramın akıbetini doğrusu biz de merak ediyoruz. Umarız, haber bize ulaşana kadar birileri denememiştir!” demiştik.
Meğer sıkıntı haberde değil bizim “dikkatsiz” arkadaşımızdaymış. Haberde 7 gram arabada, 635 gram ikametgahta olmak üzere toplam 642 gram esrarın ele geçirildiği zaten yazıyormuş.
Bu yanılgımızdan dolayı söz konusu ajansımızdan özür diliyor ve meğer “O yedi gramı bizim arkadaşımız denemiş” diyoruz.
 


Günün Karesi

Bakmadan Geçme