KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı Köşebaşı meselelere farklı yönlerden yaklaşmaya devam ediyor.

Gilaburu’ya yeni rakip: Hazal

Böbrekteki taşları zayıflatıp düşmesine yardımcı olan, kumları da eriten gilaburu bitkimize dört ayaklı bir rakip çıktı: Hazal.
Geçtiğimiz hafta şehrimizde yaşanan bir at kaçırma olayı ülke gündemine damga vurdu. Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde otistik çocukların gelişimi için yararlanılan "Hazal" isimli atı çalan zanlı tutuklandı. M.G. emniyetteki ifadesinde, "Böbrek taşlarımı düşürmesi için at çaldım. Zira doktor ata binmemi tavsiye etti.” dedi.  Yani zanlı Hazal isimli bu atı sadece böbrek taşlarını düşürmesi için kaçırmıştı.
Kısacası Bünyan ve Akkışla ilçelerimizin arasında rekabete neden olan gilaburu’ya artık Hazal’ın nezdinde atların da güçlü bir rakip olduğu ortaya çıktı. Bu arada hemen belirtelim; zanlının korkunca boş araziye bıraktığı Hazal bulundu ve bu durum en çok otistik çocukları sevindirdi.

 


GÜNÜN ALINTISI

“Türkiye, kendi yörüngesini çizmeye devam etmeli ama öte yandan da düşmanlarını azaltmalı ve müttefiklerini çoğaltmalı” 
Yusuf Kaplan


GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Turgut Yılmaz

UÇAKAN’IN KAYSERİ TEMASLARI

Sen kimi gezdirdiğini biliyor musun?
Ünlü yönetmen Mesut Uçakan geçen hafta sonu Kayseri’deydi. İki gün boyunca çeşitli söyleşilere katılan Uçakan’a Talas’ın genç ve dinamik Müftüsü Esat Yapıcı ev sahipliği yaptı. Yapıcı yıllar önce genç bir üniversiteliyken de Uçakan’ı Kayseri’de gezdirmişti. İşte Müftü Yapıcı’nın anlatımıyla o gezdirmenin hikayesi;
“Şimdi İstanbul’da olan hemşehrimiz İlhan Özkeçeci’nin Toros arabasıyla Mesut abiyi gezdiriyorum. Ancak arabayı kullanırken bir yerde hata yapınca üstad beni hiç unutamayacağım bir şekilde uyardı: ‘Sen arabanda kimi gezdirdiğini biliyor musun?’
Gerçekten de çok haklı olduğunu daha sonra anladım. Nitekim Mesut Uçakan’lar kolay yetişmiyor.”
 
Nedir bu Kayserililerden çektiğim?
Mesut Uçakan, Kayseri temasları sırasında İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi’nde de Sinema Kulübü’nün genç ve heyecanlı üyeleriyle buluştu. Aslen Kırıkkale’li olan Uçakan bir ara “Eşim Develili. Kızımı daha yeni Yahyalı’ya gelin verdim. Ortağım da Kayserili.” deyince “Sevda Kuşun Kanadında” dizisini iyi takip eden bir İlim Yayma yöneticisi ekleme yaptı: “Diziden çıkardığınız Arif Ünlü yani Murat Ünalmış da Tomarzalı.”
Bu ekleme üzerine gülüşmeler yaşanırken Uçakan son noktayı koydu: “Nedir bu Kayserililerden çektiğim yahu? Her tarafımı sardılar.”


TÜYOCUMUZ DİYOR Kİ!

Ocak’ta sıra onlara mı gelecek?

FETÖ’nün siyasi kanadına ne zaman sıra geleceği herkesin merakını çekiyor. Kulislerde ocak ayında özellikle AK Parti’ye ve mecliste olan diğer siyasi partilere yönelik operasyonların kapıda olduğu dillendiriliyor. Hatta alınacağını bilen bazı milletvekillerinin yakınlarına ‘Ocak’ta sıra bizde’ dedikleri de gelen haberler arasında… Malumunuz kışa yeni giriyoruz ama bazılarına kış kışlığını ocak ayında gösterecek gibi…

Ramazan Aslan Boydak’tan niye ayrıldı?

Avukat Ramazan Aslan, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ soruşturması kapsamında Boydak Holding’e atanan kayyum heyetinin başkanı olmuştu. Kayyum heyetinin başarılı çalışmaları neticesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci  bir açıklama yaparak holdingin siparişlerinin yüzde 25 arttığını söylemişti.
Holding daha sonra Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye geçti. Kayyumun yetkileri de böylelikle TMSF’nin yetkilendirdiği yeni yönetime devredildi. 5 kişilik kayyum heyetinden Avukat Ramazan Aslan ve Bankacı Ramazan Erikli ise yönetimdeki görevine devam etti.
Ramazan Aslan hakkında geçtiğimiz hafta bazı haberler yapıldı. Bu haberlerde Aslan, Hamdi Kınaş’ın eski ortaklarından olan ARVEN inşaatın sahibi Orhan Say’ın avukatı olması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline getirildi. Halbuki Orhan Say hakkında FETÖ’den bir soruşturma yok. Hamdi Kınaş FETÖ’den içeriye alındıktan sonra Say, basın mensuplarının karşısına çıkıp Hamdi Kınaş ile hiçbir bağlantısının kalmadığını duyurmuştu.
Aslan bu gelişmelerin ardından kendisinin ve kurumun daha fazla yıpranmasının önüne geçmek için İstanbul’da TMSF yetkilileri ile görüştükten sonra Boydak Holding’teki görevinden ayrılma kararı aldı.
 

Bakmadan Geçme