KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı Köşebaşı meselelere farklı yönlerden yaklaşmaya devam ediyor.

BÜROKRASİ TERBİYECİSİ

Merkezi Kayseri’de olan Tüketiciler Birliği hantal bürokratlara karşı ‘ironik’ mücadelesini sürdürüyor. Mahmut Şahin başkanlığındaki genç bir ekiple başarılı çalışmalara imza atan Birlik, bürokrasiyi de “Kaplumbağa Terbiyecisi” ile adeta terbiye ediyor.



Birlik ilk olarak, Tüketici Hakem Heyeti'nin bir başvuruya tam 16 ayda karar vermesi nedeniyle Antalya Kepez Kaymakamlığı'na Osman Hamdi beyin ünlü tablosu 'Kaplumbağa Terbiyecisi’nin kopyasını hediye etme kararı almıştı. Birlik yönetiminin tablo ile ödüllendireceği (!) yeni kaymakamlıklar ve başvurulara karar verme süreleri ise şöyle;

Çankaya Kaymakamlığı 21 ay,

Samsun Alaçam 19 ay,

Ürgüp 17 ay.

 

GÜNÜN KARESİ



Hissedilemez yüzey


 “Hissedilebilir yüzey veya zemin” de denilen “görme engelli yolu” Develi Belediyemizde de var. Amma velakin yolluk ve paspas daha önemli bulunduğundan olsa gerek “hissedilebilir yüzey” hissedilemez hale gelmiş.



 

ZURNA

Uyuşturan haber

Ajans vasıtasıyla sizlere aktardığımız bir haberin girişinde Kayseri’de yapılan bir operasyonla 642 gram esrar ele geçirildiği yazıyordu. Haberin devamını okuduğumuzda ise bu oranın 635 grama düştüğünü hayretle gördük.

Aradaki 7 gramın akıbetini doğrusu biz de merak ediyoruz. Umarız, haber bize ulaşana kadar birileri denememiştir!





 

TÜYOCUMUZ DİYORKİ





Kayseri nereye doğru gelişiyor?

Şehri yöneten muhafazakar zümrenin bir araya geldiği bir toplantıda şehrin Bünyan’a doğru gelişeceği/genişleyeceği söylenmiş. Bunun için bu kadar kafa yormalarına gerek yok ki! Şehir her halükarda kendilerine doğru genişlemiyor mu?





Hurma etkisi

Medya sektöründe kısa bir süre önce ihya edilenlere Ankara’da hesap soruluyormuş. Dün yenilen hurmaların etkisidir o! Malum bıldır yediğin hurmalar, şimdi bir yerini tırmalar.



 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ





 

Bakmadan Geçme