Kocasinanlı hanımlara güç katacak proje

Başkan Çolakbayrakdar, Kadın Gelişim Merkezi'ndeki çalışmaları inceledi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi tarafından Yakut Mahallesi'ne yapılan ilk Kadın Gelişim Merkezi'nin son şeklini yerinde inceledi.

Kadın Gelişim Merkezi inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, merkezin yakında hizmete sunulacağı müjdesini verdi.
Başkan Çolakbayrakdar’a incelemeler esnasında Başkan Yardımcısı Ali Bulu ile Fen İşleri Müdürü Ümit Tokcan eşlik etti. Kocasinan’daki çalışmaları hemen hemen her safhasında yerinde inceleyen ve denetleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kadın Gelişim Merkezi’nin Kocasinanlı hanımların geleceğine yapılmış en büyük yatırım olduğunu vurguladı.
Başkan Çolabkayrakdar, “Geçen yıl Mayıs ayında Yakut Mahallesi Kadın Gelişim Merkezi’nin temellerini attık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve şu an projemizde sona doğru gelmiş bulunmaktayız. Kaba inşaatı tamamladık. Son şekliyle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımız bittiğinde tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı. Hanımların sosyal ve ekonomik alanlarda daha çok yer alması gerektiğini ve bu kapsamda teşvik edici çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduklarına dikkat çekti.
Kadın Gelişim Merkezleri’nin, bulunduğu bölgenin çehresini ve sosyal hayatını değiştireceğini de belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bu tesislerimizin önemli bir bölümünü el sanatları merkezi olarak inşa ettik. Hanımlarımız, hem el işi becerilerini geliştirecek, hem de ürettikleri ürünleri pazarlama imkânı bularak, aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu bağlamda hizmet verecek pasta, dikiş-nakış ve yemek atölyesi de önemli bir işlev görecek. Burada spor salonlarımız ve kafeteryamız olacak. Hanımlar için özel bir güzellik salonu da burada hizmet verecek.'' dedi. Başkan Çolakbayrakdar, tesisin şimdiden Kayserili hanımlara hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme