Kocasinan yaşanılır bir merkez olacak

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçenin hazırlanan yeni vizyon projelerinin hayata geçirilmesinin ardından daha yaşanılır bir merkez haline geleceğini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ‘Yeni Kocasinan’ için hayata geçirilen çalışmalar ve hazırlanan vizyon projeler hakkında Yakut Mahallesi’nden başlayıp Bayramhacı Mahallesinde sona eren geniş kapsamlı bir görsel brifing verdi.
Brifinge Yakut Mahallesi’nden başlayan  Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi Yakut tesisi hakkında bilgiler vererek, “7’den 7’e herkese hitap eden tesisimizde akademik eğitimlerin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler yer almaktadır. Ayrıca Erkilet’ de buna benzer, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmet verecek olan merkezimiz de yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak” dedi.


 

Kadir Has Bulvarı, Bekir Yıldız Bulvarı ve Kuzey Çevre yolundan oluşan 3 ana arter yolu birbirine bağlayacak yol çalışmasını anlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Yeni yollar yaparken çevresinde binalar oluşmadan bütün her şeyi kapsayan ulaşım alanları oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yani yapılacak yeni yollarda üst yapı, alt yapı, bisiklet yolu, yaya yolu ve araç yolu faaliyetleri gibi çalışmalar önceden planlanarak yapılmaktadır.” Diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, belediyecilik yatırımlarının yanı sıra vatandaşların her türlü sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayarak, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere pek çok konuda yardımda bulunduklarını söyledi.
 
“Bayramhacı daha cazip hale gelecek”
Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdikten sonra basın mensupları ile birlikte Bayramhacı Mahallesi’ne geçti. Bayramhacı’nın turizm alanında şehrimize katkı sağlayacak bir bölge haline getirmek için çalışma başlattıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar şunları söyledi:
“Bayramhacı Mahallemizde yapacağımız çalışmalarla daha yeşil ve daha güzel bir görüntüye kavuşacak. Jeotermal suyun bulunduğu bölge olan Bayramhacı’da akademisyenlerden turizmcilere kadar değişik gruplarla çalışmalar yapıyoruz. Aslına uygun bir şekilde yatırımlar yaparak bu bölgeyi daha cazip hale getirerek, turizm alanında şehrimize katkı sağlayacak bir bölge kazandıracağız.”
Başkan Çolakbayrakdar ve basın mensupları brifing sonunda Bayramhacı Mevki’inde ağaç dikti.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme