Kızıltepeli mağdurlara Kayseri'den yardım eli

Cihannüma Platformu Mardin Kızıltepe temsilciliğinin burada yaşayan terör mağduru aileler için yaptığı yardım çağrısı Kayseri'de yankı buldu.

 Kızıltepe’ye sığınan 10 binin üzerindeki terör mağduru için Kızıltepe Cihannüma Platformu mağdurlara yardımda yetersiz kalınca Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformundan yardım talebinde bulundu.

Cihannüma Platformu Kayseri temsilcisi Serdar Öztürk tarafından iletilen yardım teklifini değerlendirmek için acil toplantı yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyeleri yardım talebini değerlendirerek en kısa sürede bir tır dolusu insani yardımı Kızıltepe’ye ulaştırmak için çalışmaya başladı.

Temel gıda maddeleri yatak, yorgan, kanepe, çocuk elbiseleri ve temizlik maddeleri başta olmak üzere çeşitli kalemlerdeki ihtiyaç maddelerinden oluşacak yardımlar Kızıltepe’ye gönderilerek buradaki Cihannüma Platformu temsilcileri tarafından teslim ihtiyaç sahibi terör mağdurlarına dağıtacak.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu olarak Kızıltepe’den gelen yardım çağrısını görüşmek için Kayseri Harikalar Diyarı Harikalar Sofrasında yaptığı kahvaltılı toplantıda Konya Sivil Toplum kuruluşlarının bu yıl Kosova’da yapılacak olan ufuk turu toplantısına davet mesajı da gündeme getirilerek görüşüldü. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Ali Karcıoğlu tarafından yerel yönetimler ve merkezi idarenin sosyal yardım ve dayanışma çalışmaları ve yaşanan problemler konusunda Brifing sunumu oldu.

Ev Sahipliğini Cihannüma Platformu Kayseri Temsilciğinin yaptığı toplantı Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet TAŞ’ın Teşekkür konuşması ve Kayseri İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu’nun Kur’an tilaveti ile son buldu.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme