Kiraz ihracatında büyük artış

Türkiye, üretiminde dünya lideri olduğu kirazın ihracatında çok yüksek seviyelere çıktı. Geçen yılın aynı döneminde Türkiye, kiraz ihracatını değer bazında ise yüzde 98 artırdı.

 Türkiye, kiraz üretiminde dünya lideri, ihracatında ise dünya üçüncüsü. Bu yıl ise rekolte yüzde 30-40 arasında düşmesine rağmen ürünün ihracatında çok yüksek seviyelere ulaşıldı. Geçen yılın aynı döneminde Türkiye, kiraz ihracatını değer bazında ise yüzde 98 artırdı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye, kiraz ihraç sezonunun başladığı 1 Nisan 2016'dan bu yana 3 ayda 137 milyon 835 bin dolarlık kiraz ihracatı yaptı. Geçen yılın aynı döneminde 69 milyon 533 bin dolarlık kiraz ihraç eden Türkiye, kiraz ihracatını miktar bazında yüzde 47, değer bazında ise yüzde 98 artırdı.

Almanya ilk sırada

Türkiye'nin kiraz ihracatında Almanya 64 milyon 543 bin dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Rusya 16 milyon 732 bin dolarla Almanya'yı takip etti. Türkiye, Avusturya'ya 10,8 milyon dolarlık, Hollanda'ya ise 10,3 milyon dolarlık kiraz gönderdi. Türkiye'nin kiraz ihraç ettiği ülke sayısı ise 43 oldu.

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme